četvrtak, 21. travnja 2016.

SAN prirodna kozmetika: dnevna hidratantna krema za lice i vitaminska krema za lice


Prije nešto više od mjesec dana bacila sam se na testiranje dvije kreme jednog izuzetno zanimljivog hrvatskog brenda - SAN prirodne kozmetike. Već sam nekoliko puta spomenula koliko cijenim trud naših proizvođača kozmetike, a posebno me veseli činjenica da svojom kvalitetom postaju prepoznatljivi i konačno zasluženo priznati. SAN prirodna kozmetika u svojoj ponudi ima razne kreme za njegu kože, ja sam imala priliku isprobati hidratantnu dnevnu kremu i vitaminsku kremu za lice.


SAN dnevna hidratantna krema za lice


Što kaže SAN prirodna kozmetika?
SAN dnevna hidratantna krema za lice njeguje, štiti, hrani i pomlađuje Vašu kožu. Prilagođena je njezi normalne i suhe, dehidrirane kože, a njena brzoupijajuća svojstva i bogatstvo vitamina i antioksidansa čine je idealnom za svakodnevnu uporabu te je odlična podloga za šminku.

Njeni aktivni sastojci, bademovo i maslinovo ulje, ulje pšeničnih klica te ekstrakt crvenih algi, bogat su izvor vitamina i antioksidansa, potpuno hrane Vašu kožu i pružaju joj svakodnevnu potrebnu njegu, dok je istovremeno štite od štetnih slobodnih radikala. Crvena alga djeluje kao prirodno antiage sredstvo, zadržava vlažnost kože i potiče nastanak kolagena, proteina koji čuva strukturu kože. Masna podloga s kakao i shea maslacima dodatno zadržava prirodnu vlažnost kože i pruža joj potrebnu vanjsku zaštitu, a čista esencijalna ulja daju kremi ugodan miris i antibakterijska svojstva. Dnevna hidratantna krema ima lagane i prozračne, citronske note.


Ambalaža: SAN dnevna hidratantna krema dolazi u plastičnoj posudici sa pripadajućom kartonskom kutijicom blijedo zelene boje. Odmah možete primijetiti kako se radi o jednostavnoj, simpatičnoj i kvalitetnoj ambalaži. Ono što mi se posebno sviđa kod ambalaže ovih kremica je dodatni plastični poklopac koji osigurava potpunu zaštitu kreme: od vanjskih utjecaja na samu kremu do neželjenih nezgoda ako putujete. Ne znam smeta li vas, ali meni je užasno kada otvorim kremu i jednu trećinu pronađem u poklopcu :) tako da mi je ovaj dodatni poklopac odmah popravio dan.

Količina: 50 ml
Cijena: 50 kn



Gdje kupiti: SAN prirodna kozmetika Facebook stranica, SAN internet dućan te 115 ljekarni (popis možete pronaći na webu)


Moji dojmovi: Ova krema je prava hidratantna bomba koja će se posebno svidjeti svima koji imaju problem sa dehidriranom kožom. Guste je teksture, ali na dodir vlažna i upravo to je njena najveća prednost. Instantno hidratizira kožu, a zaštitni sloj koji ostavlja na koži osigurava dugotrajnu hidrataciju. Kada ju nanesete na kožu prvo što osjetite je divan miris limuna koji me u mislima odveo na najudaljeniju pješčanu plažu gdje sam pod suncobranom ispijala osvježavajuću limunadu. Da, da ova krema miriši po limunadi. Tko bi tome mogao odoljeti? :)

Koristim ju na dva načina: kao bogatu hidratantnu njegu i kao podlogu za makeup. Jedina bitna razlika kod ova dva načina korištenja je količina kreme koja je potrebna. Kada ju koristim kao podlogu za makeup, nanosim vrlo malu količinu kreme na čelo i obraze, a izbjegavam nos i bradu jer su to dijelovi koji mi se brže zamaste. Vrlo je važno da ovoj kremi pružite dovoljno vremena da se upije i tada ćete ju obožavati. Kada ju koristim za dnevnu njegu kože, nanosim ju u debljem sloju i ostavljam da poput maske dubinski njeguje i hidratizira moju kožu. Rezultati su odlični! Svi suhi dijelovi koji su se ljuskali nestali su i nisu se pojavljivali uz korištenje ove kreme te se koži vratio svjež izgled i zdravi sjaj.


Sastav:
Aqua (Voda), Olea europea fruit oil (Maslinovo ulje), Prunus amygdalus dulcis oil (Bademovo ulje), Glycerin (Vegetable), Petrolatum, Theobroma cacao seed butter (Kakao maslac), Butyrospermum parkii butter (Shea/Karite maslac), Citrus aurantium dulcis peel oil (Eterično ulje slatke naranče), Algae extract (Ekstrakt crvenih algi), Cholesterol, Triticum vulgare oil (Ulje pšeničnih klica), Tocopherol (Vitamin E), Lanolin, Urea, Cera alba (Pčelinji vosak), Citrus limun peel oil (Eterično ulje limuna), Dehydroacetic acid*, Benzyl alcohol*, limonene**, citral**, linalool**,

* eko konzervans
** sastavnice prirodnih eteričnih ulja


Ne sadrži parabene, bojila, silikone i umjetne mirise.

Ocjena: 5/5

SAN vitaminska krema za lice

Što kaže SAN prirodna kozmetika?
SAN vitaminska krema je bogata krema namijenjena suhoj i normalnoj koži za intenzivnu njegu kože lica i vrata te za zaglađivanje prvih bora. Pregršt vitamina i antioksidansa iz kvalitetnih biljnih ulja i maslaca osiguravaju njegu i najzahtjevnije kože, te usporavaju njeno starenje.

Vitaminski koktel hladno tiještenih ulja avokada i pšeničnih klica te ulja sjemenki grožđa i badema nahranit će Vašu kožu esencijalnim masnim kiselinama, antioksidansima i vitaminima. Steroli iz ulja avokada čine kožu glatkom poput bebine, daju joj baršunasti sjaj i štite od preuranjenog starenja. Provitamin B5 (dekspantenol) i ekstrakt crvenih algi iz mora vlaže Vašu kožu, čine je elastičnom i savršeno mekom.

Hladno tiješteno ulje avokada daje kremi blijedu žućkasto-zelenu boju, a macerat vanilije i eterično ulje slatke naranče miris koji podsjeća na puding, sladoled ili kolač. Treba odoljeti porivu da se ova krema ne pojede prije nego li se nanese na lice!


Ambalaža: Kao i kod dnevne hidratantne kreme, ambalaža je jednostavna i simpatična. Žuta kartonska kutijica razvedrit će vam i najtmurniji dan, a krije pravi biser - elegantnu bijelu posudicu sa zlatnim obrubom oko poklopca. Opet je tu zaštitni poklopac koji ću pohvaliti 101 put jer tako možete biti sigurne da krema neće izgubiti svoja vrijedna svojstva ili se razliti po poklopcu i napraviti nered već kod prvog otvaranja.

Količina: 50 ml
Cijena: 65 kn


Gdje kupiti: SAN prirodna kozmetika Facebook stranica, SAN internet dućan te 115 ljekarni (popis možete pronaći na webu)



Moji dojmovi: Kod vitaminske kreme za lice moram prvo spomenuti miris i reći da iz SAN prirodne kozmetike uopće nisu fer i nisu mislili na nas koji pokušavamo biti na dijeti jer ova krema miriše poput najfinijeg sladoleda od vanilije prelivenog voćnim preljevom koji se lagano topi i mami nas...ok, kužite, krema miriši prefino! :)

Bogate je i nešto masnije teksture, sporije se upija, ali zbog njege koju pruža isplati se čekati. Nanosim ju na lice i vrat te je za oboje potrebna mala količina jer se vrlo lako razmazuje. Koristim ju kao noćnu njegu baš zbog sporijeg upijanja i mogu reći da tako odlično funkcionira. Idealna je za mlađe djevojke koje žele kvalitetno njegovati svoju kožu i spriječiti pojavu prvih bora. Da, krenite sa anti-age njegom što prije jer kada se bore pojave već je kasno. 

Ovo je jedna od onih krema za kojima ćete rado posegnuti zbog ugodnog mirisa i brzih rezultata. Koža zaista djeluje njegovano uz korištenje ove kreme - hidratizirano, svježe i baršunasto meko. Nije mi izazvala prištiće, a eterično ulje slatke naranče djeluje opuštajuće i provjereno oslobađa od stresa tako da s ovom kremom dobijete 2 u 1 :) njegu i opuštanje. Sviđa mi se što daje efekt zategnutosti kože te je koža puno elastičnija nego inače. Preporučila bih ovu kremu svim tipovima kože, a posebno mješovitoj i suhoj koži kojoj će ova vitaminska bomba pružiti svu potrebnu njegu.


Sastav:
Aqua (Voda), Prunus amygdalus dulcis oil (Bademovo ulje), Vitis vinifera seed oil (Ulje koštica grožđa), Glycerin (Vegetable), Petrolatum, Persea gratissima oil (Ulje avokada), Butyrospermum parkii butter (Shea/Karite maslac), Theobroma cacao seed butter (Kakao maslac), Algae extract (Crvene alge), Panthenol (Provitamin B5), Cholesterol, Tritici vulgare oil (Ulje pšeničnih klica), Tocopherol acetate (Vitamin E), Lanolin, Vanilla plantifolia flower extract, Cera alba (Pčelinji vosak), Dehydroacetic acid*, Benzyl alcohol*, citronelol**, citral**, linalool**, limonene**, geraniol**

* ekološki konzervans
** sastavnice prirodnih eteričnih ulja


Ne sadrži parabene, bojila, silikone i umjetne mirise.

Ocjena: 4.5/5

Jeste li već isprobale SAN prirodnu kozmetiku? Kakvi su vaši dojmovi?

*PR proizvodi

4 komentara:

 
 
Blogger Templates