subota, 18. svibnja 2019.

La Roche-Posay: Effaclar DUO (+) SPF30 [RECENZIJA]

Zadnjih dana kao da nam se bliži jesen, a ne ljeto, ipak nemojte zaboraviti na SPF zaštitu jer čak i kroz poluoblačno vrijeme sunce može dovesti do trajnih oštećenja kože, naročito kod osjetljivog tipa kože. Koža sklona nepravilnostima spada u posebnu kategoriju i zahtijeva dodatnu pažnju prilikom izbora idealne dnevne kreme, stoga me razveselila nova verzija moje omiljene kreme koja odsada dolazi sa SPF30 - radi se naravno o La Roche Posay Effaclar Duo + SPF 30 njezi.


Što kaže La Roche Posay?
Formula s aktivnim sastojcima koji smanjuju nepravilnosti i mrlje na koži, odčepljuju pore, obogaćena s XL-PROTECT tehnologijom protiv UVA, UVB zračenja i zagađenja iz okoliša. Masna koža sklona jače izraženim nepravilnostima i mrljama. Kod svakodnevne izloženosti UV zrakama i zagađenju iz okoliša, nepravilnosti se mogu pogoršati i voditi ka hiperpigmentaciji (crvenim ili smeđim mrljama). Sve prednosti zaštite od sunca SPF 30 sadržani u dnevnoj njezi za lice svježe, gel teksture. 
Izvor: Laroche-posay.com.hr 


Ambalaža: standardna bijela tubica u kojoj dolaze sve Effaclar njege

Moji dojmovi: Za razliku od originalne Effaclar Duo + njege koja je kremasto-gelaste teksture, SPF30 verzija je izrazito kremasta, nemasna i brzoupijajuća što ju čini idealnom za masnu kožu. Miris joj je svjež i lagan, a na koži se neće dugo zadržati. Baš kao i njena prethodnica, pomaže kod mitesera, matira, a istovremeno obilno hidratizira kožu. Ono što me najviše oduševljava kod ove njege je sjećaj svježe, umirene i matirane kože, bez začepljenih pora, koji traje tijekom cijelog dana.
Po pitanju nepravilnosti mogu reći kako zaista kroz sprječavanje začepljenja pora ujedno sprječava pojavu nepravilnosti, a miteseri su uz dugotrajnije korištenje sve manji i manji. Smanjuje neugodan osjećaj zatezanja i svrbeža kože te vrlo brzo umiruje razne kožne reakcije poput crvenila ili ekcema.
Ukratko, ukoliko vam se svidjela originalna Effaclar Duo + njega, SPF30 verzija će vam se svidjeti još i više.



Ocjena: 5+
Gdje kupiti: Notino webshop

Pazite li da kozmetika koju koristite u toplijem dijelu godine bude sa SPF? 

Nema komentara:

Objavi komentar

 
 
Blogger Templates