petak, 19. kolovoza 2016.

Haljine za svečane prigode

Nisam jedna od onih osoba kojoj je bed obući istu haljinu na više raznih evenata. Radije ću kupiti jednu kvalitetnu haljinu koju ću nositi više puta nego se mučiti sa biranjem nove haljine za svaku svečaniju prigodu. 

Kako bih vam olakšala potragu za savršenom večernjom haljinom, odlučila sam napraviti mali vodič kroz jedan webshop koji možete primijeniti na gotovo svim webshopovima koji u ponudi drže svečane haljine.


Pa krenimo :) dakle, radi se o poznatom webshopu Sherrylondon kojem je sjedište u Londonu, ali je proizvodnja u Kini, logično zbog jeftinije radne snage i ostalog. Haljine su podijeljene u četiri kategorije prema kojima možete lakše odabrati gdje ćete tražiti vašu savršenu haljinu: prom dress, bridesmaid dresses, cocktail & party, evening dress i homecoming dress.

Pretragu si možete olakšati ukoliko se poslužite ključnim riječima po kojima ćete tražiti haljinu kakvu želite. Ipak, ovdje budite oprezne kako si ne biste pretjerano suzile izbor jer vam tako može promaknuti haljina koja bi vam se možda svidjela. Najjednostavniji način da krenete u potragu za vašom haljinom iz snova je da u tražilicu utipkate evening dresses ili evening dresses UK.


Ukoliko je vaš odabir dugačka haljina tada pretražujete sljedeća dva pojma: long evening dresses ili evening maxi dresses. Moram priznati kako su meni osobno najdraže upravo duge svečane haljine jer su nekako posebne i ne nosimo ih često dok kraće koktel haljinice možemo profurati i na nekim jednostavnijim eventima.


Često su odabir za formalne prilike jednobojne haljine bez puno detalja, a najčešće boje zadnjih nekoliko sezona su crvena, crna, plava i zelena. Do upravo takvih haljina doći ćete pretražujući sljedeće pojmove: black evening dresses, red evening dresses, blue evening dresses i green evening dresses.


Zadnje, ali nikako manje važne su haljine u većim brojevima, takozvane plus size haljine. Grozan mi je taj naziv plus size, ali nažalost jedino koristeći njega možete doći do haljina u većim brojevima, iako se često radi o veličinama za koje bih ja rekla da su regularne, ali eto. Ako tražite upravo takvu haljinu, u tražilici jednostavno upišite plus size evening dresses.


Naravno, pri izboru svoje haljine nemojte zaboraviti na ona nepisana pravila ;) pa tako ukoliko birate haljinu za svadbu nastojte izbjegavati haljine u bijeloj boji, osim ako svadba nije tematska u bijelom. 

Kupujete li vi novu haljinu za svaku svečaniju prigodu ili jednu nosite više puta?

Nema komentara:

Objavi komentar

 
 
Blogger Templates