petak, 3. listopada 2014.

Proizvodi na kojima se isplati uštedjeti

Danas sam vam pripremila listu proizvoda na kojima se isplati uštedjeti iz različitih razloga. Naravno, sve je individualno i netko će možda hrpu novca dati baš za neki proizvod sa liste :)

Maskara
Skupa maskara ponekad nije puno bolja (ili kvalitetnija) od one jeftine koju niste kupile baš zato što ste mislile kako cijena govori o kvaliteti. Osobno koristim maskare od 30-tak do 100-tinjak kuna, a sve iznad toga smatram pretjeranim. Priuštila sam si nekoliko puta maskaru od 200 kn i ostala razočarana jer nije ništa bolja od neke koja košta recimo 80-tak kuna. Dugo vremena sam kupovala isključivo Max Factorove maskare jer sam se bojala priča o ispadanju trepavica od jeftinih maskara. I znate šta? Te priče jesu moguće, ali većinom je problem u neskidanju maskare prije spavanja, a ne u samoj maskari. Danas podjednako koristim Max Factorove, Essence i Bipa maskare i mogu reći da sve funkcioniraju odlično. Ovisno o efektu koji želim biram i maskaru koju ću taj dan nositi.



Sjenilo za oči
U svojim šminkerskim početcima isprobala sam svakakva sjenila za oči i većina je zbog loše pigmentacije završila u smeću. Danas jednako koristim i skuplja i jeftinija sjenila, ali uz obavezno korištenje baze. Dakle, više novca uložim u kvalitetnu bazu za sjenilo, a sjenila većinom kupujem u jeftinijim varijantama (Makeup Revolution, Make Up Academy ili svemogući ebay). Također, dobra je opcija prije nanošenja sjenila slabije pigmentacije, na kapak nanijeti bijelu olovku i lagano ju utapkati.


Sjajilo za usne
Većina sjajila za usne daje sličan efekt - sjaj i dašak pigmentacije, ako pak želite bolju pigmentaciju, umjesto kupovanja skupih sjajila koja ćete brzo potrošiti, ispod sjajila možete nanijeti ruž u željenoj boji. Nisam baš ljubitelj sjajila tako da ih u svojoj kolekciji imam tek nekoliko, ali uvijek biram ona jeftinija jer se malo sjaja i glittera dobije i sa najjeftinijim sjajilima.



Proizvodi za styling kose
Lak, pjena ili gel za kosu neće njegovati i hraniti vašu kosu (za to su zaduženi šamponi, regeneratori i maske za kosu) te iz tog razloga nije potrebno trošiti puno novca na proizvode za stiliziranje kose. Moj favorit su svakako razni Taft lakovi i pjene za kosu.



Gelovi za tuširanje i kupke
Vjerujem da ovu kategoriju nemilosrdno koristite u ogromnim količinama, baš kao i ja, stoga je bespotrebno trošiti hrpu novca na nešto što ćete jako brzo potrošiti. Ipak, birajte kremaste gelove ukoliko imate suhu kožu. Moji favoriti su Le Petit Marseillais i Yves Rocher gelovi za tuširanje.



Sredstva za skidanje šminke
Tonik, pjena, gel ili mlijeko za skidanje šminke ne moraju biti ultra skupi da bi djelovali. Ono na što trebate obratiti pažnju kod ovih proizvoda je da su nježni te da ne iritiraju kožu. Za S.O.S situacije mogu poslužiti i baby vlažne maramice. Afroditina Clean Phase linija krije odlična sredstva za skidanje šminke koja su povoljna, a učinkovita i nježna prema koži.



Slažete li se da na nekim proizvodima možemo uštedjeti? Na čemu vi štedite?

4 komentara:

  1. Slažem se, posebno s ovom prvom stavkom. Drogerijske maskare su fenomenalne, stvarno su izuzetno napredovale zadnjih godina i tu preporučam Lorealove i Maybellinove, a također i Max Factor. Čak i drogerijski ruževi su odlični - primjerice Rimmel ili Revlon ruževi, Maybelline isto... Iako, nekad je stvarno lijepo počastiti se skupljim ružem :)
    Ono na čemu ja osobno ne bih štedila su primeri, dobar tekući puder, korektor... Primjerice, Essence baza za sjenila je okej, ali UD Primer Potion je zbilja bolji.
    I tak, ima puno primjera... Dobar post, odličan malo za razmišljanje :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja nikad ne štedim na puderu i primeru, a otkad sam pročitala da u svom životu pojedemo 3,5 kg ruža bome pazim i na to (ne toliko na cijenu, koliko na sastav). Što se tiče baze za sjenilo tu se točno osjeti razlika...jedna je ok, ali druga je odlična. Tko je isprobao više različitih znat će osjetiti razliku :D

      Izbriši
  2. Makeup revolution si toliko želim, ovo su sve nijanse koje volim (sad me tjeraš da odem naručiti XD) ali svaka im čast na cijeni koja je više smješna nego što vjerujem da je istinita makar znam da su kvalitetna!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Još uvijek čekaš sa MUR paletama? :D Ne znaš šta propuštaš, stvarno su odlične i definitivno bolje od hrpe skupljih i razvikanih paleta.

      Izbriši

 
 
Blogger Templates