utorak, 30. ožujka 2021.

Make-up skidanje i čišćenje

Danas pričamo o dnevnoj rutini skidanja makeup-a i čišćenja lica prije spavanja. Vjerojatno ste već 101 put čule, ali ponovit ćemo još jednom - skidanje makeup-a prije spavanja je must. Upravo je čišćenje lica i skidanje šminke jedan od prvih koraka u njezi lica i očuvanju elastičnosti kože jer možete zaboraviti staviti kremicu za hidrataciju, ali nikako ne možete zaboraviti očistiti lice i pore od nečistoća prije spavanja.

Pa krenimo, prvi korak je uklanjanje makeup-a, a micelarna voda je savršen saveznik u ovom poslu. Moj favorit je Nuxe Very Rose koja temeljito uklanja šminku za samo nekoliko minuta te u isto vrijeme uklanja s kože svakodnevne nečistoće i mrtve stanice. Ono što me privuklo kod ove micelarne je činjenica da je iznimno učinkovita, a ujedno dovoljno nježna i za skidanje šminke sa očiju. 


Nakon uklanjanja šminke, slijedi dubinsko čišćenje lica u čemu mi pomaže La Roche-Posay Effaclar piling gel za čišćenje za masno i problematično lice. Effaclar liniji sam vjerna već godinama i mogu reći kako je ova linija jedina na tržištu koji dubinski čisti kožu, odčepljuje pore i uklanja višak sebuma, a da je istovremeno pogodna za svakodnevno korištenje te se ne morate bojati isušivanja kože. Ako imate problematičan ten i kožu sklonu aknama od srca vam preporučujem da probate nešto iz La Roche-Posay Effaclar linije.


I za kraj, večernju rutinu čišćenja lica završavam tonikom. Ovdje moja preporuka ide za Apivita Tonic Lotion Soothing and Moisturizing Toner umirujući tonik za lice s hidratantnim učinkom. Pitate se zašto tonik? Jer će umiriti kožu nakon dubinskog čišćenja, hidratizirati ju, dodatno očistiti ukoliko je negdje ostalo neko onečišćenje, učvrstiti i uravnotežiti kožu te ju pripremiti za nanošenje kreme ukoliko istu nanosite kao dio večernje rutine.


 

Koji su vaši favoriti za čišćenje lica i uklanjanje šminke?

1 komentar:

  1. Ja koristim Balea uljni skidač pa potom Terra Naturi pjenu za čišćenje :)

    OdgovoriIzbriši

 
 
Blogger Templates