petak, 19. veljače 2021.

Magična ulja za lice

Sve se češće u njezi lica spominju ulja, čak i kada govorimo o masnoj koži koja često upravo vapi za hidratacijom i dubinskom njegom. Danas ću vam predstaviti tri ulja koja su neizostavni dio mog kozmetičkog kutka, kao i sve načine na koje ih koristim.

Prvo ulje o kojem danas pričamo je svima poznato - ricinusovo ulje. Ulje koje je svaku od nas barem jednom spasilo kada su naše trepavice bile u fazi opadanja i slabljenja. A jeste li znale da ricinusovo ulje možete koristiti i u njezi lica? Ricinusovo ulje sadrži vitamin E, brojne minerale, bjelančevine i druge hranjive sastojke zbog kojih se pokazalo kao učinkoviti saveznik u njezi lica, trepavica, obrva, kose i noktiju. Iz mnogobrojne ponude, moj favorit je Saloos Oils Cold Pressed Oils ricinusovo ulje za lice i tijelo koje predstavlja odličan omjer cijene i kvalitete.


Drugo ulje koje obožavam koristiti u svojoj rutini je arganovo ulje koje se najčešće koristi za njegu kose. Svima poznato kao tekuće markokansko zlato, ovo dragocjeno ulje ima brojne blagotvorne učinke na kosu, kožu i nokte zbog visokih koncentracija vitamina E, esencijalnih masnih kiselina i antioksidativnog tokoferola. Arganovo ulje volim koristiti kao dio dnevne rutine jer odlično hidratizira kožu, vraća elastičnost i zaglađuje prve bore, a moj favorit je Allskin Bio Argan bio ulje argana.

 

I na kraju, ulje za lice koje je mnogima favorit, a zapravo se radi o kombinaciji više dragocjenih ulja koja zajedno čine pun pogodak. Radi se naravno o Nuxe Huile Prodigieuse Or multifunkcionalnom suhom ulju. Ovo ulje ima brojne prednosti, a jedna od glavnih je činjenica da se radi o suhom ulju koje se vrlo brzo upija i ne ostavlja ljepljiv osjećaj na koži. Osobno ga volim koristiti jer dubinski regenerira kožu, djeluje antioksidativno, daje koži zdravi sjaj i svilenkast osjećaj pod prstima te miriše božanstveno.

Koja su vaša omiljena ulja koja koristite za njegu lica?

Nema komentara:

Objavi komentar

 
 
Blogger Templates