srijeda, 25. ožujka 2020.

Dnevna njega kože sklone aknama

Prije nego započnem današnju temu, želim vam svima izraziti želje podrške, potpore i utjehe uslijed dvije nedaće koje su nas pogodile u zadnjih nekoliko dana. Strah i strepnju koju smo proživjeli u nedjeljnom svitanju ne mogu opisati riječima, mogu samo reći da se nadam kako će to što se dogodilo tog jutra, ostati i prestati toga dana te da nas sve ubuduće čekaju mirna i lijepa jutra, veseli i nasmijani dani te spokojne i snene noći. Također, smatram da je pravi trenutak da svi koji možemo #ostanemo_doma i time iskažemo podršku svim našim zdravstvenim djelatnicima koji ovih dana nadljudskim naporima doprinose našoj cjelokupnoj zajednici. Hvala vam!

A sada kad smo već doma, pravi je trenutak za posvetiti se nekim sitnicama koje smo do sada zanemarivali i napraviti reviziju svoje dnevne rutine za njegu kože. I sama sam napravila kontrolni pregled proizvoda koje koristim te utvrdila da mi se kao najboljom za njegu problematične kože pokazala kombinacija tri proizvoda za jutro - dan - noć.


Jutro/Noć - La Roche-Posay Effaclar gel za dubinsko čišćenje masne i osjetljive kože lica


Jutro započinjem umivanjem uz korištenje Philips VisaPure uređaj za čišćenje lica i La Roche-Posay Effaclar gel koji je moj holy grail proizvod za temeljito uklanjanje nečistoća i nakupljenog sebuma. Osim kao dio jutarnje rutine, koristim ga i navečer prije nanošenja njege, no o tome nešto više kasnije. Ovaj gel posebno mi se svidio jer odlično čisti i osvježava kožu bez prekomjernog isušivanja te je vrlo učinkovit kod smanjenja vidljivosti mitesera. Glavni sastojak svih LRP proizvoda - termalna voda odlično umiruje postojeće upalne procese na koži i brzo smiruje razne iritacije. Nakon korištenja ovog gela, koža je spremna za nanošenje bb kreme ili pudera, ovisno o vašim preferencijama.

Dan - La Roche-Posay Effaclar DUO (+) korektivna njega za toniranje i ujednačavanje nepravilnosti lica i ožiljaka od akni


Umjesto klasičnih bb krema i pudera, moja koža se nekako najbolje sljubila sa La Roche Posay Effaclar DUO + Unifiant korektivnom njegom. Pisala sam već mnogo puta o ovoj korektivnoj njezi i mogu reći da me s godinama nije razočarala, dapače postala je inventar u mom kozmetičkom kutku jer uvijek imam barem jednu rezervnu tubicu. Light nijansa odlično pristaje mom bljedolikom tenu, a srednja prekrivna moć osigurava da osim sitnih nepravilnosti, uspješno prekrije i manje prištiće, mitesere, zagladi proširene pore i sakrije manje madeže. Osim odlično ujednačenog tena, osigurat će da izgledate svježe i odmorno tijekom cijelog dana jer joj je trajnost fenomenalna.

Noć - La Roche-Posay Effaclare DUO (+) korektivna obnavljajuća antirecidivna njega protiv nesavršenosti lica i akni


Na kraju dana, skidam šminku sa već spomenutim La Roche-Posay Effaclar gelom, a umjesto klasične kreme za akne koristim La Roche-Posay Effaclar DUO+ korektivnu obnavljajuću antirecidivnu njega protiv nesavršenosti lica i akni. Zašto? Zato što su mi uobičajene kreme za akne pomagale tek privremeno, a zapravo bi mi dubinski isušile kožu koja bi onda postajala iziritirana i opet bih se vrtila u krug sa pojavom prištića i upalnih akni. Sa Effaclar njegom postigla sam dugotrajne rezultate i spriječila povratak nesavršenosti uzrokovanih aknama, regulirala prekomjerno lučenje sebuma i umirila svoju osjetljivu kožu. Odličan je osjećaj nakon napornog dana pružiti koži prijeko potrebno osvježenje i umirenje.


Od kojih se proizvoda sastoji vaša dnevna njega kože?

Nema komentara:

Objavi komentar

 
 
Blogger Templates