četvrtak, 23. kolovoza 2018.

LA ROCHE - POSAY: Effaclar duo (+) korektivna njega [RECENZIJA]

O svojoj omiljenoj korektivnoj njezi koja mi je zamijenila sve BB i CC kreme pisala sam OVDJE, a sada je došao red i na njegu koja nema prekrivnu moć, ali djeluje na sve vrste nepravilnosti, matira i pruža hidrataciju u jednom i još puno toga korisnog te vam zato s veseljem donosim recenziju Effaclar duo (+) korektivne njege koja me oduševila, te vjerujem da je pomogla i pomoći će mnogima koji se bore sa nečistom kožom i nepravilnostima.


Što kaže La Roche - Posay?
Korektivna njega za aknama sklonu kožu koja djeluje protiv nepravilnosti i začepljenih pora, njihovih tragova i ponovne pojave. Učinkovita već nakon 12 sati. Svježa gel-krema, 24-satna hidratacija i dugotrajni mat učinak. 
Brzo se upija, ne ostavlja kožu ljepljivom ni masnom. Potpuna njega s učinkovitošću protiv nepravilnosti koja brzo čisti postojeće bubuljice, sprečava njihovu ponovnu pojavu i smanjuje opasnost od nastanka tragova. Učinkovitost već nakon 12h.


SVOJSTVA:
Ispitano na masnoj koži sklonoj aknama, jakim i rekurentnim nepravilnostima te upornim tragovima nepravilnosti. Ispitano na više od 6.700 osoba sa svim bojama kože. Alergološki ispitano. Nekomedogeno. Pogodno za osjetljivu kožu. Ispitano pod dermatološkim nadzorom. Za mlade i odrasle. Protiv nepravilnosti, tragova i ponovne pojave nepravilnosti.

Inovativni aktivni sastojak:
  • Procerad: pomaže protiv pojave crvenih ili smeđih tragova.
  • Manoza: potiče obnovu kože.
  • APF: dugotrajno obnavlja kožu.
  • Niacinamid: aktivni sastojak za intenzivno smirivanje kože. Smanjuje crvenilo.
  • Pirokton olamin djeluje protiv razmnožavanja bakterija.
  • LHA i salicilna kiselina provodi mikroeksfolijaciju bez nadraživanja.
  • Cink PCA: smanjuje lučenje sebuma.


Moji dojmovi:
Iako nemam problema s upalnim aknama, moja mi osjetljiva i reaktivna koža stvara neugodne probleme u vidu iznenadnog crvenila, svrbeža i popratnih sitnih prištića. Upravo zbog tih nepravilnosti često svoju kožu opisujem kao "hrapavu" jer nije glatka i ujednačena. Uz to je mješovita + dehidrirana, često i vidljivo - u obliku ljuskanja na obrazima i području oko usta. Novitet koji mi je prije nekoliko mjeseci stigao zvučao je kao pobjednička kombinacija za sve navedene probleme, a s obzirom da je LRP moj vjerni saveznik još od teenagerskih dana, iznimno me razveselio.
Tekstura nove Effaclar Duo (+) njege je svježa, nemasna gel - krema koja se iznimno lako razmazuje i brzo upija, bez ostavljanja ljepljivo - masnog filma na koži. Ono što mi je najvažnije kod kreme za lice je da brzo smanji crvenilo i svrbež, tj. umiri kožu bez začepljenja pora, a upravo to se pokazala kao jedna od glavnih odlika ove njege. Njeno djelovanje je umirujuće, svježe i traje satima i satima nakon što ste ju nanijele na lice, te iako ju volim imati uvijek uz sebe, nemate potrebe za dodatnim nanošenjem tijekom dana. Kao i Unifiant "sestra" (koja je ujedno bila i ostala moj najdraži "puder", kažem puder jer uz nju zaista više nemam potrebe za korištenjem bilo klasičnih pudera bilo bb ili cc krema), tako i ova njega pomaže i kod mitesera te matira, a ujedno bogato hidratizira kožu. Osjećaj svježe, umirene i matirane kože, bez začepljenih pora, tijekom cijelog dana nešto je što me iznova oduševljava svakog dana kada nanosim ovu njegu te bih ju upravo iz tog razloga preporučila svim djevojkama i ženama koje se bore sa pronalaskom idealne kreme za nečistu kožu sa nepravilnostima.



Ocjena: 5+

Jeste li već isprobale ovaj novitet? Koja je vaša omiljena krema za lice?

*PR proizvod

3 komentara:

  1. Kojeg čistača bi preporučila u kombinaciji sa ovom preparativom?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovisno o potrebama kože, ako postoje veće nepravilnosti - Effaclar gel, a ako je potrebno samo ujednačenje tena i sprječavanje začepljenih pora - LRP Fiziološki gel za čišćenje (odličan, jednostavnog sastava, bez nepotrebnih dodataka poput alkohola, sapuna)

      Izbriši
  2. Ja hvala Bogu nemam tih problema ali moja kolegica stalno koristi ovu liniju za akne po preporuci dermatologa i prezadovoljna je

    OdgovoriIzbriši

 
 
Blogger Templates