nedjelja, 8. srpnja 2018.

EUCERIN: DermoCapillaire pH5 šampon [RECENZIJA]

Prije nešto više od 10 godina dijagnosticiran mi je seboroični dermatitis, dermatologica mi je tada priopćila da će mi se kosa razrijediti, da zaboravim na bojanje i apsolutno sve proizvode za stiliziranje. Kao što već znate, kosu bojam, koristim proizvode za stiliziranje i, da kucnem u drvo, moja je kosa još uvijek iste gustoće kao što je bila. Nisam pravila nikakve drastične rezove, a jedino čega se držim je da slušam svoje tijelo i reagiram ako primijetim da mi neki proizvod ne odgovara. To znači da si mogu priuštiti eksperimentiranje, ali isto tako uvijek moram imati rezervnu opciju koja će me spasiti u trenutcima kada vlasište burno reagira pojavom iritacije, svrbeža, crvenila i ljuskanja. Današnji post posvetila sam upravo jednom takvom proizvodu koji je pravi "superman" za kritične situacije.


Što kaže Eucerin?
Zdrava koža ima pH vrijednost od 4,5 do 5,5 što je čini blago kiselom. Ova prirodna kiselost štiti kožu od štetnih bakterija i drugih tvari pa kad dođe do narušavanja ove ravnoteže - na primjer zbog vrućine, hladnoće, bolesti, kozmetike ili stresa - može doći do osjetljivosti vlasišta Eucerin DermoCapillaire pH5 šampon posebno je osmišljen kako bi održao prirodnu pH vrijednost kože i učinkovito očistio vlasište i kosu te spriječio suhoću i iritaciju. Uklanja nečistoće, pelud i alergene te daje kosi zdrav sjaj i osjećaj mekoće i podatnosti.

Glavne karakteristike:
  • Održava zaštitni kiseli omotač kože. 
  • Nježno čisti vlasište i kosu. 
  • Daje kosi zdrav sjaj i podatnost.
Ambalaža: Nemam neke posebne zahtjeve po pitanju ambalaže šampona, ali na neke detalje ipak volim paziti. Npr. ne volim kada se nakon nekoliko korištenja naljepnica počne odljepljivati ili ljuštiti. Kod Eucerinovog šampona je naljepnica plastificirana pa mogu biti sigurna da se to neće dogoditi. Također mi se sviđa praktičan čep na klik otvaranje koji omogućuje brzinsko, ali sigurno zatvaranje.

Količina: 250 ml
Cijena: 79 kn



Moji dojmovi: Tekstura DermoCapillaire pH5 šampona je nježna, lagana i vodenasta, prozirne boje, a u dodiru sa vodom pretvara se u nježnu i laganu pjenu koja prodire kroz kosu do vlasišta i učinkovito uklanja sve nečistoće, masnoće i alergene. Ako ostavite ovaj šampon nekoliko minuta da djeluje, osjetit ćete kako se vlasište umiruje te će vas obaviti predivan, nježan miris koji podsjeća na svježinu i kremoznost te se zadržava u kosi tijekom cijelog dana što će dodatno naglasiti osjećaj čiste kose. Šampon zaista učinkovito čisti kosu i umiruje iritirano vlasište te omekšava kosu bez upotrebe regeneratora. Ono što je svakako vrijedno za napomenuti je činjenica da će spriječiti suhoću i iritacije vlasišta, ali isto tako i učiniti kosu dugotrajno svježom - kod moje masne kose do 3 dana. Ukoliko osjetite potrebu, možete ovaj šampon koristiti svakodnevno jer je ultra nježan i neće potaknuti isušivanje. I na kraju, još jedna pozitivna činjenica - dovoljna je vrlo mala količina šampona tako da će duugo potrajati i već nakon prvog šamponiranja kosa je gotovo u potpunosti očišćena pa za drugo šamponiranje možete prepoloviti inače potrebnu količinu šampona (prikazano na slici).

Ocjena: 5


Koristite li šampone posebne namjene ili ste vjerne klasičnim komercijalnim šamponima?

*PR proizvod

Nema komentara:

Objavi komentar

 
 
Blogger Templates