srijeda, 30. svibnja 2018.

PHYTO: Phytokératine obnavljajuća maska za oštećenu kosu [RECENZIJA]

Moja opsesija njegom kose još uvijek traje i mogu reći da sam otkrila neke zaista fantastične proizvode za koje odgovorno tvrdim da mogu preporoditi vašu kosu. Jedan takav krije se pod brendom Phyto u obliku obnavljajuće maske i o njoj ćemo danas pričati...

Kozmetika Phyto nastala je 1967. godine zahvaljujući francuskom frizeru Patrick Alèsu, koji je bio nezadovoljan time što većina tada prodavanih šampona, regeneratora, balzama i drugih proizvoda za kosu sadrži puno kemijskih tvari. Tako je stvoren brand Phyto koji je temelji na tome da njegovi proizvodi sadrže minimalno 95% prirodnih sastojaka. Danas se u proizvodnji koristi približno 500 ekstrakata od raznih vrsta biljaka, grmova i drveća. Još jedna pohvalna činjenica - kozmetika Phyto svoje proizvode ne testira na životinjama.


Što kaže Phyto?
Botanički keratin, ubrizgavan duboko u kosu, obnavlja početnu arhitekturu kose. 2 hijaluronske kiseline za dvostruko djelovanje*. Prvi ispravlja nedostatke vode i bori se protiv suhoće duboko u vlasi kose. Drugi obavija kosu zaštitnim slojem i volumizira kosu za dugotrajne rezultate.

*U slobodnom i vezanom obliku


Ambalaža: Phytokeratine maska dolazi u plitkoj plastičnoj posudici koja osigurava da ćete lako i jednostavno moći iskoristiti svu količinu maske, bez zaostajanja na rubovima posudice. Metalni poklopac daje dozu elegancije inače vrlo jednostavnom i nenapadnom konceptu ambalaže i ovdje zaista mogu reći da ne plaćate ambalažu već sadržaj ambalaže što mi se posebno svidjelo.

Količina: 200 ml
Gdje kupiti: Notino



Moji dojmovi: Phyto Phytokeratine maska ima vrlo laganu, nježnu i svilenkastu teksturu koju nadopunjuje nježan, ali dugotrajan cvjetni miris. Zapravo na prvi pogled nikad ne bih rekla da se radi o maski za intenzivno obnavljanje oslabljene i oštećene kose. I baš ta lagana i svilenkasta tekstura pokazala se kao pun pogodak za oštećene vrhove i oslabljenu teksturu kose. Upija se vrlo brzo što me iznenadilo, te sam čak pomislila da sam uzela premalo maske, a onda sam zaključila kako je upravo to pokazatelj da maska djeluje jer ju je moja kosa "upila". Rezultati: fantastični! Jedna od rijetkih maski koja će nahraniti i hidratizirati kosu bez otežavanja i onog masnog filma koji hranjive maske znaju ostavljati. Svaka vlas djeluje popunjeno i puno čvršće, a cjelokupan dojam je glatka kosa s optimalnom količinom vlage čak i kada ju osušite fenom. Osim toga, sitne shimmer čestice koje možda ne vidite na slikama daju kosi onaj zdravi odsjaj pa bih ovu masku posebno preporučila djevojkama koje imaju problem sa beživotnom kosom bez sjaja.

Za kraj, mogu reći kako je Phytokeratine maska našla posebno mjesto u mojoj kolekciji za njegu kose i zaista vjeran saveznik, ali i instantni pomagač za kritične situacije kada nemam vremena za frizera, a želim glatku, sjajnu i mirisnu kosu.

P.S. Za iznimno oštećenu i jako istanjenu i/ili oslabljenu kosu tu je još učinkovitija Phytokeratine Extreme maska koja će više odgovarati suhoj kosi, dok je "normalna" verzija Phytokeratine maske idealna za normalnu i masnu kosu.

Ocjena: 5+



Jeste li već isprobali nešto od brenda Phyto? Imate li već neke favorite?

3 komentara:

  1. Oduševljena sam što je u sastavu proizvoda 98% proizvoda biljnog podrijetla, a posebno što ne sadrži parabene i sulfate. :)
    Prema ovoj vašoj recenziji mogu zakljucit da su Phyto proizvodi jako kvalitetni ... od tog brenda bi voljela još isprobat - Phytocyane ampule protiv ispadanja i za gustoću kose...

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam probala ali sviđa mi se recenzija

    OdgovoriIzbriši
  3. Interesantan post,slike su sjajne! :)

    OdgovoriIzbriši

 
 
Blogger Templates