ponedjeljak, 19. veljače 2018.

OLIVAL: Micelarni gel i micelarna pjena s uljem smilja [RECENZIJA]

Čim sam čula da su u Muller trgovine stigli novi Olivalovi micelarni čistači za lice, pohitala sam u kupnju jer sam trenutno u fazi traženja idealnog proizvoda za čišćenje mješovite kože lica bez isušivanja. Kupnja je obavljena, proizvodi detaljno isprobani i recenzija spremna :)


Micelarni gel za čišćenje lica s uljem smilja

Što kaže Olival?
Micelarni gel nježno čisti lice, uklanja nečistoće i ostatke šminke bez isušivanja i osjećaja zatezanja. Obogaćen je aloe verom koja umiruje i hidratizira kožu te uljem smilja koje regenerira, ostavljajući na koži ugodan osjećaj mekoće i nježnosti. Namijenjen je svim tipovima kože.


Ambalaža: Prozirna plastična bočica praktičnog dizajna kroz koju ćete lako vidjeti kada se gel približi kraju i dođe vrijeme za novu bočicu. Dozira se tako da jedan kraj poklopca pritisnete, tako da se izdigne drugi dio na kojem se nalazi otvor. Nemam zamjerki za ovakav način doziranja jer je uobičajen za gel proizvode za čišćenje lica.

Količina: 200 ml
Cijena: 34,90 kn


Moji dojmovi: Micelarni gel s uljem smilja guste je, gelaste teksture koja se u dodiru s vodom lagano razvodni i pretvara u blago vodenastu teksturu uz minimalnu pjenu. Iako mu je namjena čišćenje ostataka šminke i lica nakon uklanjanja šminke, vrlo dobro se nosi sa skidanjem dnevnog makeup-a, dok mu je za skidanje večernjeg potrebna pomoć nekog jačeg sredstva za uklanjanje makeup-a.

Miris mu je vrlo nježan, prepoznatljiv za sve proizvode iz Olivalove linije s uljem smilja i na koži se ne zadržava dugo. Koristim ga navečer kao dio večernje rutine njege lica i povremeno ujutro kada primijetim da mi je koža u fazi jačeg lučenja sebuma (u mirnijim danima kao dio jutarnje rutine koristim samo pjenu). Nakon korištenja koža je čista, meka i glatka te se T zona primjetno sporije zasjaji. Nije mi izazvao nikakve nerede, dapače čini mi se kako je cjelokupan izgled kože zdraviji i čišći od nepravilnosti. Preporučila bih ga svim tipovima kože kao odličnu čistilicu, a posebno masnoj koži jer odlično kontrolira i smanjuje lučenje sebuma.

Ocjena: 5


Micelarna pjena za čišćenje lica s uljem smilja

Što kaže Olival?
Micelarna pjena nježno čisti kožu lica i područja oko očiju, uklanja nečistoće i ostatke šminke. Na koži ostavlja ugodan osjećaj mekoće i nježnosti. Namijenjena je normalnoj i masnoj koži.


Ambalaža: Pjena dolazi u plastičnoj bočici morsko plave nijanse koja me asocira na svježinu i čistoću - a upravo takav efekt pruža ova pjena. Pumpica je praktična i funkcionalna, precizno dozira i stvara gustu bogatu pjenu.

Količina: 175 ml
Cijena: 39,90 kn


Moji dojmovi: Micelarnu pjenu s uljem smilja koristim kao nezaobilazni dio jutarnje rutine i vjerojatno ću uzeti još nekoliko bočica za zalihu jer mi se pokazala kao najpraktičniji proizvod za jutarnje (čitaj: pospano) čišćenje lica. Uz ovu pjenu u samo nekoliko poteza očistim i osvježim lice - dovoljan je jedan do dva pritiska pumpice koji daje količinu dostatnu za cijelo lice. Pjenu zatim lagano umasiram u lice i isperem mlakom vodom - brzo, jednostavno i praktično.

Pjena vrlo nježno čisti lice tako da ju bez straha od isušivanja možete koristiti svakodnevno kao dio jutarnje i noćne rutine. Efekt koji daje je temeljito čista, svježa i meka koža, bez osjećaja zatezanja. Definitivno mogu reći kako je uz ovu pjenu čišćenje lica pravi užitak, a dodatnu mu doprinosi nježan i svjež miris smilja (ne onaj intenzivni, nego nježan karakterističan za Olivalovu liniju s uljem smilja). Kao i gel, dobro će ukloniti lagani dnevni makeup i ostatke šminke, a za jaču šminku potrebno je prethodno koristiti proizvod namijenjen skidanju šminke jer je namjena micelarne pjene prvenstveno čišćenje lica.

Ne isušuje kožu, nego baš suprotno čuva kožu od isušivanja. Nije mi izazvala nikakve reakcije, a čak je i spriječila PMS prištiće. Odgovarat će svim tipovima kože, a posebno će se svidjeti vlasnicama mješovite kože jer odlično regulira i ujednačava suhe i masne dijelove lica. 

Ocjena: 5+


Jeste li već isprobale ove Olival novitete? Kakvi su vaši dojmovi?
Tamafista 💋

1 komentar:

 
 
Blogger Templates