nedjelja, 7. siječnja 2018.

Eau Thermale Avène: Couvrance tekući puder [RECENZIJA]

Couvrance korektivni tekući puder dolazi u 4 nijanse te korigira blaže nepravilnosti i ujednačuje ten uz mat učinak. Otporan na vodu i znoj, pruža postojanost šminke, a može se koristiti samostalno ili u kombinaciji s korektorima/kompaktnim puderima. Nakon dugotrajnog testiranja donosim vam detaljne dojmove ovog hvale vrijednog pudera uz kojeg sam uspješno preživjela sva blagdanska događanja nakon uklanjanja madeža na licu. Više u nastavku...


Što kaže Eau Thermale Avène?
Otporan na vodu i znoj, osigurava postojanost šminke. UV zaštita SPF15 štiti od sunčevih zraka, a dodatnu zaštitu od negativnog djelovanja slobodnih radikala pruža snažan antioskidans pre-tokoferil. Osigurava mat efekt na koži i ujednačuje ten. Formula i tekstura posebno je prilagođena osjetljivoj koži.



Ambalaža: Poput gotovo svih Avene proizvoda Couvrance korektivni tekući puder dolazi s popratnom kartonskom kutijicom. Bijela jednostavna tubica također je standard za ovaj brend. Praktična je i jednostavna, čvrsto se zatvara - na odvrtanje i upravo mi je takav princip zatvaranja nekako najdraži kada su u pitanju tekući puderi u tubicama.

Dostupne nijanse: Porcelaine (01), Naturel (02), Sable (03), Miel (04)

Količina: 30 ml
Cijena: 159,98 kn



Moji dojmovi:
Couvrance tekući puder ima lagano do srednje prekrivanje i namijenjen je osjetljivoj koži sklonoj raznim reakcijama. Izuzetno je lagane, prozračne teksture i na licu ga nećete osjetiti što vrlo bitno ukoliko vam je koža osjetljiva. Ovo nikako nije puder kojim ćete postići porculanski izgled, ali osobno to od pudera za osjetljivu i reaktivnu kožu nikad i ne bih očekivala.

Miris mu je vrlo nježan i diskretan te se ne zadržava na koži nakon nanošenja. Sam aplikator je vrlo praktičan i omogućava precizno nanošenje pudera na željene dijelove lica koji zatim lako izblendate kistom ili prstima - bez obzira na način nanošenja, puder se lijepo sljubi s vašim tenom i odlično surađuje sa rumenilom/bronzerom/highlighterom.

Moram reći kako nisam znala cijeniti pravu vrijednost ovog pudera sve dok sredinom prosinca nisam uklonila tri madeža s lica. Blagdani su bili pred vratima, a ja sam željela prikriti privremene ranice/ožiljke koji su poprilično ružno izgledali i veličinom su nadmašili madeže koji su bili na tim mjestima. I tu sam se našla pred zidom koji me doveo do suza...mlada koža koja se stvarala na ranicama bila je posebno osjetljiva i svaki doticaj sa puderima i korektorima rezultirao je crvenilom, jakim peckanjem i svrbežom. Muka je trajala dva dana dok nisam odlučila posegnuti za Couvrance tekućim puderom koji mi je bio zadnja šansa i spas mojim mukama. Jedino je njega moja koža prihvaćala bez ikakve reakcija. Naravno njegova prekrivna moć nije bila tolika da bi u potpunosti prikrio moje ožiljke, ali je bila dovoljna da bi moje srce bilo mirno :)

Slijedom svega toga, mogu reći kako je Couvrance tekući puder odličan izbor za osjetljivu i reaktivnu kožu, odlično će se stopiti sa vašim tenom, neće naglasiti suhe dijelove lica, a masne će lagano matirati. Ukoliko prepoznate ovaj puder kao vaš potencijalan izbor, ali tražite bolje prekrivanje onda ću vam odati tajnu kako ga još volim koristiti za večernje izlaske. S obzirom da mi je zimi koža osjetljivija nego inače, Couvrance puder za večernje lookove koristim kao bazu te nakon njega nanosim ili korektor ili drugi puder kako bih postigla full coverage look bez kožnih reakcija.

Definitivno mogu reći da su iz Avene-a napravili pun pogodak sa cijelom Couvrance linijom za osjetljivu i reaktivnu kožu i spasili mnoge djevojke i žene koje se bore sa ovim zahtjevnim tipom kože. Bravo Avene!

Ocjena: 5+



Jeste li već isprobale nešto iz Couvrance linije? Kakvi su vaši dojmovi?

*PR proizvod

1 komentar:

  1. Nikad mi nebi palo na pamet da ga koristim kao bazu :O isprobat ću!

    OdgovoriIzbriši

 
 
Blogger Templates