petak, 17. veljače 2017.

Moja osnovna dnevna rutina uz Eau Thermale Avène

Sigurno vas je zbunio dodatak "osnovna" u naslovu. Radi se o tome da dnevna rutina nikako ne može biti jednolična, posebno kod mješovite kože koja povremeno zahtijeva uvođenje dodatnih proizvoda za njegu i hidrataciju. Osnovna dnevna rutina ono je čega se ne odričem i bez čega ne bih mogla držati moju kožu pod kontrolom. Što to sačinjava moj osnovni tim za dnevnu njegu kože, saznat ćete u nastavku...


Cleanance gel za čišćenje


Jutro započinjem umivanjem, a kao vjeran i moćan saveznik svakog jutra uz mene je Cleanance gel za čišćenje. Ovaj gel je kako kažu iz Avene-a "Pravi adut za čišćenje problematične kože. Namijenjen masnoj i problematičnoj koži sklonoj nastanku akni koji nježno uklanja nečistoću i prekomjerne masnoće poštujući prirodnu ravnotežu i pH kože."



Količina: 200 ml
Cijena: 88,71 kn

Mogu reći kako mi je ovaj gel promijenio pogled na pojam čiste kože jer sada kada koristim njega imam dojam da mi gelovi i pjene koje sam inače koristila nisu dovoljno učinkovito uklanjali nečistoće i višak sebuma što je redovito dovodilo do začepljenja pora i pojave akni. Također, ne sadrži sapun koji inače, po savjetu dermatologa, nastojim izbjegavati.

Gel je svijetlo plave, prozirne boje, vrlo nježnog i ugodnog mirisa koji će vam omogućiti mirno razbuđivanje tijekom umivanja. Koristim ga tako da prvo umijem lice mlakom vodom, a zatim na vlažnu kožu nanosim gel te ga kružnim pokretima umasiram po cijelom licu. Lice je nakon umivanja osvježeno, a koža glatka, meka, potpuno čista i zategnuta. Izuzetno mi se sviđa taj osjećaj potpune čistoće koji me podsjeća na onaj osjećaj čiste kože nakon mehaničkog čišćenja lica. Definitivno ne mogu zamisliti svoje jutro bez ovog gela te ga toplo preporučujem svima sa masnom ili mješovitom kožom koji imaju problema sa začepljenim porama i aknama.


Avene termalna izvorska voda


Nakon umivanja, a obavezno prije nanošenja kreme koristim Avene termalnu izvorsku vodu koja je spas za osjetljivu kožu sklonu iritacijama. Avene kaže da ona "nastaje spajanjem podzemnih voda u gorju Cevennes te se tijekom svog dugog putovanja obogaćuje elementima u tragovima i silikatima, koji ju čine tako nježnom za kožu. Zbog dokazanog protuupalnog, umirujućeg i antiiritacijskog djelovanja, Avène termalna izvorska voda upotrebljava se kod svih oblika pojačane osjetljivosti i iritacija kože, te kao dodatak dermatološkim tretmanima."


Količina: 50 ml
Cijena: 29,35 kn

Termalnu vodu službeno proglašavam otkrićem stoljeća. Ovo otkriće znat će cijeniti svi koji imaju problema sa osjetljivom kožom, osjećajem nelagode nakon čišćenja i raznim iritacijama. U početku mi je bilo fascinantno kako termalna voda može u samo nekoliko trenutaka smanjiti crvenilo, peckanje, svrbež i osjećaj žarenja. Kada me prijateljice upitaju što pomaže kod prethodno navedenih problema, moj odgovor je termalna, prije svega ostalog, termalna. Osim nakon čišćenja, jedan primjerak uvijek nosim u torbi kako bih mogla na vrijeme reagirati ako osjetim da će mi koža buknuti, ali i za povremeno osvježenje kože tijekom dana. Mislite da vam termalna nije potrebna? Nabavite jedan putni primjerak pa mi javite dojmove nakon korištenja ;) upravo to je najzanimljivije kod termalne vode - niste ni svjesni koliko vam je potrebna dok je ne probate.


Cleanance mat matirajuća emulzija


Sljedeći korak se razlikuje ovisno o tome ostajem li doma ili izlazim negdje. Ukoliko izlazim tada na lice nanosim Cleanance mat matirajuću emulziju, a ukoliko ostajem doma tada koristim Cleanance EXPERT emulziju. Kako danas moram obaviti tjednu kupovinu nakon termalne vode nanosim Cleanance mat matirajuću emulziju koja je izvrsna podloga za puder.



Količina: 40 ml
Cijena: 122,27 kn

Cleanance mat matirajuća emulzija spas je za masnu kožu ili masne dijelove mješovite kože. Ona učinkovito regulira izlučivanje sebuma, matira i sprječava nestajanje pudera na masnim dijelovima lica tijekom dana. Tekstura joj je pomalo gelasta i vodenasta. Upija se u kožu vrlo brzo te ju ostavlja dugotrajno matiranom. Krasi ju ugodan, nježan miris koji me podsjeća na cvjetne parfeme. Odlično surađuje sa svim puderima zbog čega ju obavezno nanosim prije šminkanja. Uz Cleanance mat matirajuću emulziju ne moram popravljati puder nakon tri do četiri sata nošenja niti blot papirićima skupljati višak masnoće na čelu i nosu. Upravo to je glavna prednost ove emulzije - dugotrajno matirana koža bez ikakvih dodatnih intervencija. Uz redovito korištenje mogu reći kako sam primijetila pozitivne pomake u vidu smanjenja prekomjernog lučenja sebuma što me ugodno iznenadilo te definitivno mogu reći kako je Cleanance mat emulzija spas za masnu kožu.



Cleanance EXPERT emulzija


Popodne ili navečer ovisno o mojim dnevnim aktivnostima uklanjam šminku sa lica koristeći Cleanance gel za čišćenje, umirujem moju iritacijama sklonu kožu Avene termalnuom izvorskom vodom te njegujem kožu Cleanance EXPERT emulzijom za koju Avene kaže da je "specijalist za njegu mladenačke masne kože sklone nepravilnostima i nastanku akni s tri aktivna sastojka. Aktivni sastojak Diolényl®* s trostrukim selektivnim djelovanjem smanjuje crvenilo i razmnožavanje bakterija odgovornih za nastajanje upalnih promjena na masnoj i problematičnoj koži te potiče uklanjanje nepravilnosti. Aktivni sastojak X-PressinTM* svojim keratolitičkim djelovanjem pomaže otklanjanju mitesera, dok Monolaurin* regulira povećanu proizvodnju sebuma."



Količina: 40 ml
Cijena: 123,26 kn

Cleanance EXPERT emulzija svojim trostrukim djelovanjem sprječava nastanak upalnih akni, pomaže u uklanjanju mitesera te regulira proizvodnju sebuma. 3 u 1 proizvod koji će zadovoljiti sve potrebe masne ili mješovite kože sklone aknama i nepravilnostima. Malo je reći da obožavam ovu emulziju.

Tekstura joj je kremasta i lagana, a miris ugodan, nježan i decentan. Upija se vrlo brzo te ostavlja kožu mekom i matiranom. Iako odlično funkcionira kao podloga za puder, osobno ju volim koristiti samostalno jer ju doživljavam kao pravi mali anti-akne tretman. Već nakon mjesec dana korištenja primijetila sam da su miteseri u puno manjem broju, a i ovi preostali su smanjeni te nisu toliko uočljivi. Pojava upalnih akni postala je prošlost, a ten djeluje ljepše, pročišćeno i zdravo. Preporučila bih ovu emulziju svim djevojkama koje još uvijek nisu pronašle rješenje za upalne akne i mitesere. U jednom proizvodu dobit ćete rješenje za tri najčešća problema koji zahvaćaju masnu kožu sklonu nepravilnostima.



Od kojih se proizvoda sastoji vaša dnevna rutina? Jeste li već isprobale nešto iz Avene Cleanance linije?

*PR proizvodi

Nema komentara:

Objavi komentar

 
 
Blogger Templates