četvrtak, 9. veljače 2017.

LA ROCHE-POSAY: Lipikar Syndet AP+ i Lipikar Baume AP+ nezamjenjivi saveznici u hladnim zimskim danima


U ove zimske dane koža je izložena pojačanom utjecaju hladnog zraka, stoga nas ne čudi pojava naglašene suhoće kože i njene ispucanosti. Također, problemi s kojima se osjetljiva koža susreće zimi su i pojačana svrbež te simptomi povezani sa sve više prisutnim atopijskim dermatitisom. O koži je, upravo iz toga razloga, potrebno brinuti od tuširanja pa sve do njege! Laboratoriji La Roche-Posay svojim istraživanjima neprestano brinu o poboljšanju formula svojih proizvoda, kako bi osobama sa osjetljivom kožom pružili mir i ugodu, posebno u ove zimske dane. Za bolji život osjetljive kože zimi, La Roche-Posay je pripremio posebnu pogodnost – poklon, Lipikar Syndet AP+ (100 ml), uz kupnju Lipikar Baume AP+ balzama (200 ml) za njegu tijela.


Osobe sa osjetljivom kožom u hladnije dane imaju oslabljenu funkciju zaštitne hidrolipidne barijere kože i neuravnoteženi imunološki sustav. Njihova koža je suha, osjetljiva i iznimno reaktivna. Osobe koje se susreću s ovim problemom nemaju dovoljno filagrina -  bjelančevina u koži koje osiguravaju adheziju između stanica u vanjskom sloju kože. Osim toga, koži nedostaju lipidi koji se prirodno nalaze na njezinoj površini, a koji je štite od potencijalnih alergena. U tom slučaju, nadražujući uzročnici iz okoline, a koje obično dobro podnosimo, kao što su prašina i određeni kozmetički proizvodi, mogu prodrijeti u kožu i uzrokovati pogoršanje njenog stanja te pojavu suhoće, svrbeži i ostalih ekcema.

KAKO SMANJITI SVRBEŽ I SUHOĆU KOŽE ZIMI?
Kako bi se smanjile iritacije osjetljive kože koje su naglašene tijekom zimskih mjeseci, potrebno je iz okoline ukloniti sve čimbenike pogoršanja ekcema. To su različiti iritansi, kućna prašina, perje, vuna, sintetika, itd. te mogući potencijalni alergeni kao što su nutritivni alergeni ili inhalatorni alergeni. Drugi stupanj zaštite je pravilna njega kože, koja obuhvaća izbjegavanje agresivnih sredstava za pranje, korištenje syndeta za pranje te redovito nanošenje neutralnih krema i masti koji se nazivaju emolijensi. Upravo pomoću emolijensa koži vraćamo lipide i vlažnosti te ih iz tog razloga nanosimo višekratno tijekom cijelog života.
Koža koja je osjetljiva mora dobivati vlagu i lipide nekoliko puta dnevno kako bi vratila prirodni zaštitni sloj koji je štiti od alergena. Kreme treba nanositi nekoliko puta dnevno kako bi obnovile njenu vlažnost, umirile je i smanjile svrbež.

FAZE POGORŠANJA SUHOĆE I SVRBEŽI PRORIJEĐENE VEĆ KOD TUŠIRANJA

Njega osjetljive kože započinje već pod tušem!
LIPIKAR SYNDET AP+ djeluje protiv draženja kože i svrbeža na način da koži vraća lipide. Lipikar Syndet AP+ odmah smiri osjetljivu kožu, jača kožnu pregradu i utječe na rjeđe pojavljivanje faza pogoršavanja suhoće kože, zahvaljujući inovativnom aktivnom sastojku Aqua Posae Filiformis. Sastojak Aqua Posae Filiformis pomaže djelovati na odlučujuće čimbenike kod kože sklone atopiji: ponovno uspostavlja i stabilizira ravnotežu kožnog mikrobioma i obnavlja i čuva zaštitnu funkciju kožne barijere. Proizvod je primjeren za izrazito suhu kožu beba, djece i odraslih, kožu sklonu svrbežu, kožu sklonu atopiji.*Lipikar Syndet AP+ 200 ml: 91,98 HRK; 400 ml: 139,51 HRK

Lijepa i zdrava koža zahtijeva svakodnevnu njegu. Poštivanje zlatnih pravila nakon svakodnevnog tuširanja tijekom hladnih zimskih mjeseci omogućit će joj da bude mekša, njegovana i gipkija.
LIPIKAR BAUME AP+ je balzam koji koži vraća lipide te djeluje protiv iritacije i svrbeži. Balzam trenutno umiruje osjetljivu kožu te pomaže da se faze pogoršanja suhoće kože rjeđe pojavljuju. Proizvod sadrži inovativni aktivni sastojak Aqua Posae Filiformis koji pomaže djelovati na odlučujuće čimbenike kod kože sklone atopiji: ponovno uspostavlja i stabilizira ravnotežu kožnog mikrobioma i obnavlja i čuva zaštitnu funkciju kožne barijere. Formula je također obogaćena Niacinamidom i karite maslacem te sadrži minimalan broj sastojaka posebno prilagođenima osjetljivoj koži. Tekstura balzama brzo se upija, nemasna je i neljepljiva te kožu čini mekom i pruža joj dugotrajnu ugodu. Proizvod je primjeren za izrazito suhu kožu beba, djece i odraslih, kožu sklonu svrbežu, kožu sklonu atopiji te ga je potrebno nanijeti jednom dnevno na tijelo i/ili lice.


*Lipikar Baume AP+ 200 ml: 122,35 HRK; 400 ml: 170,50 HRK 

LIPIKAR POKLON ZA BOLJI ŽIVOT OSJETLJIVE KOŽE
Za bolji život osjetljive kože tijela zimi koja treba posebnu rutinu njege i lipide, La Roche-Posay je, u odabranim ljekarnama, pripremio posebnu pogodnost – poklon, Lipikar Syndet AP+ (100 ml), uz kupnju Lipikar Baume AP+ balzama za njegu tijela (200 ml). 

1 komentar:

 
 
Blogger Templates