četvrtak, 2. veljače 2017.

Eau Thermale Avène: Tolérance Extrême emulzija [RECENZIJA]

Hladno i vjetrovito vrijeme, nagle promjene temperature kod ulaska i izlaska iz zatvorenih prostora te stres negativno se odražavaju na našoj koži. Posebno je ovaj hladni period kritičan za osjetljivu kožu koja i inače zahtijeva dodatnu brigu i njegu. U svrhu zaštite i njege osjetljive kože isprobala sam inovativnu Tolerance Extreme emulziju čija je formula ograničena na samo 7 sastojaka.


Što kaže Eau Thermale Avène?
Lagana tekstura emulzije hidratizira i umiruje sva stanja osjetljive normalne do mješovite kože sa samo 6 sastojaka. Iznimna fluidno mliječna tekstura brzo se upija te kožu čini mekom. Bogata je Avène termalnom izvorskom vodom koja umiruje, djeluje antiiritirajuće, omekšava i štiti kožu, dok uz FIZIO-kompatibilne emolijense hidratizira i obnavlja kožu maksimalno ju poštujući. Nanesite Tolérance Extrême emulziju ujutro i navečer na prethodno očišćenu kožu lica i vrata. Proizvod je dostupan u pakiranju od 50 ml u odabranim ljekarnama.


Ambalaža: Posebnost ove emulzije je sterilna ambalaža koja čuva dragocjene sastojke od kontakta sa zrakom i sprječava onečišćenje i kvarenje. Na prvi pogled ambalaža djeluje minijaturno, ali u sebi krije čak 50 ml emulzije, Ovakvo pakiranje je vrlo praktično za nošenje u torbici ili pohranu u neseseru, a vjerujem da ćete ju, kada ju jednom isprobate, nositi svugdje sa sobom.

Količina: 50 ml
Cijena: 159,98 kn


Doziranje: Prilikom prvih nekoliko korištenja znalo mi je "iscuriti" previše proizvoda, ali uz malo vježbe i isprobavanja različitih kombinacija došla sam do zaključka da se čak i u ovakvom sterilnom izdanju emulzija može dobro dozirati i to tako da se lagano pritisne pri vrhu tubice, tek toliko da izađe otvor, a zatim malo jače (ne puštajući pritom prvotni stisak) te na taj način možete vrlo dobro kontrolirati količinu emulzije koja istječe. 

Karakteristike jedinstvene Tolérance Extrême umirujuće njege za fuzijsku hidrataciju:

1.FIZIO-kompatibilni SASTOJCI – slični su fiziološkom sastavu hidrolipidnog filma i rožnatog sloja kože:
  • Avène termalna izvorska voda - umiruje, djeluje antiiritirajuće, omekšava i štiti kožu
  • Glicerin - djelatna tvar koja u koži zadržava vodu
  • Izbor emolijensa (trigliceridi, skvalen, shea maslac, ulje šafranike ) - pružaju ugodu i omogućavaju zaštitu kože.
2.FIZIO-kompatibilna TEKSTURA je savršeno prilagođena potrebama kože i sljubljuje se s njom.

3.STERILNA KOZMETIKA: Zahvaljujući jedinstvenom načinu proizvodnje sterilne kozmetike, patentirane tehnologije od strane francuske farmaceutske tvrtke Pierre Fabre, možemo se usredotočiti na esencijalne potrebe svih tipova i stanja koža bez obzira da li su osjetljive ili nisu: hidratacija. Sterilna kozmetika jamči formule koje su apsolutno bez konzervansa i/ili tvari koje djeluju kao konzervansi. Tolérance Extrême formula oslobođena je od svega suvišnog i ograničena na maksimalno 7 sastojaka potrebnih za svakodnevnu iznimnu hidrataciju i umirenje.


Moji dojmovi: Tekstura emulzije je lagana, mliječno kremasta i svilenkasta. Odlično se sljubljuje s kožom i vrlo brzo upija ostavljajući je mekom, svilenkastom i nemasnom. Osim toga, brzo smiruje nadraženu kožu, umanjuje crvenilo i svrbež isušenih dijelova. Zbog svoje iznimno lagane teksture ne ostavlja nikakav film na koži što će cijeniti svi masnokošci, ali i mješovitokošci.

Emulzija nema nikakav miris, ne sadrži konzervanse, parabene i ostale nepoželjne sastojke već samo sedam pomno odabranih i sjedinjenih u koncept sterilne kozmetike koja koži pruža samo ono što joj je neophodno za hidrataciju i umirenje.

Koliko cijenim ovu emulziju reći će činjenica da je uvijek nosim u torbi i spašava me u zaista kritičnim situacijama. Naime, nakon godina i godina borbe sa seboreičnim dermatitisom, ove godine mi je dijagnosticiran i atopijski. U moru krema koje sam isprobala na preporuku dermatologa, jedino što je zaista pomoglo i smanjilo crvenilo i svrbež bila je upravo Tolerance Extreme emulzija. Koristim ju obavezno ujutro na cijelom licu te po potrebi kada osjetim svrbež na dijelovima lica. Upravo na ovaj način sam uspjela smanjiti crvene flekice po licu koje su inače nastajale što zbog samog dermatitisa, što zbog mog češkanja. 

Osim, umirenja kao glavnu prednost navela bih i zaista dubinsku hidrataciju koja nije spasila samo suhe dijelove mog mješovitog lica već i one masne. U usporedbi s ostalim hidratantnim kremama pa čak i nekim serumima, ova emulzija odnosi zlatnu medalju.


Zaključak: Bilo da imate osjetljivu kožu lica ili ne, ovu emulziju bih preporučila svima koji imaju mještovitu do masnu kožu, a za osobe sa suhom kožom lica tu je "sestra" Tolerance Extreme krema koju krasi bogata i hranjiva tekstura. Zašto? Zato što nam je svima potrebna njega ovakvog odličnog sastava, za one dane kada se naša koža vapi za hidratacijom i smirenjem.

Jeste li već isprobale nešto iz Tolerance Extreme linije? Imate li osjetljivu kožu?

*PR proizvod

1 komentar:

  1. Htjela sam ti samo reći HVALA za ovu foru koju si objasnila, kako dozirati količinu koja izlazi, jer me izluđivalo što mi svaki put iscuri pet puta više proizvoda nego mi je potrebno i troši se previše. Tražila sam na netu da li netko zna rješenje! :) Dobra fora.. inače na mojoj mješovitoj do masnoj problematičnoj koži je ova emulzija savršena! Odlučno hidrira bez mašćenja i ne stvara nered, puno bolja od krema i emulzija iz Cleanance linije koje bi trebale biti namjenjene tom tipu kože ali iz nekog ludog razloga su stavili silikone u njih i to mi nikako ne paše :( Ova emulzija plus triacneal expert za žešći tretman mi je dobitna kombinacija :) Mislim da je općenito ovaj koncept sterilne kozmetike odličan napredak!

    OdgovoriIzbriši

 
 
Blogger Templates