srijeda, 24. kolovoza 2016.

WHOLESALEBUYING: Kistovi #2

Primijetila sam da vam se jako svidio post o kistovima sa Wholesalebuying webshopa pa nastavljam s tim recenzijama. Da, naručila sam više setova :D jer tko je vidio naručiti samo jedan set kistova. Već sam čula da su neke od vas isprobale kistove koje ću vam danas predstaviti i čini mi se da dijelimo iste dojmove pa brzo krećemo s recenzijom ;)


Da, da radi se o kopiji Real Techniques Bold Metals kistova koji su mi bili na wishlisti otkako su stigli u prodaju. Dok ne dođu neka ljepša vremena kada budem mogla kupiti prave RT kistove, poslužit će i ovi "dupei". 

Za početak nekoliko informacija o samoj izradi i kvaliteti samih kistova. Drška im je većim dijelom plastična, a samo je ovaj gornji dio koji zapravo drži dlačice kista metalan. Bila bih sretnija da su cijeli metalni, ali šta je tu je. Dlačice svih kistova su meke, jedino su kod Triangle Foundation kista nešto grublje no o tome više u detaljnim opisima kistova. Do sada sam ih prala nekoliko puta i nisam primijetila neko značajnije ispadanje dlačica, ova četiri velika kista ispustila su ih nekoliko pri prvom pranju i to je to.

Cijena: 6,65 $ + 1,31 $ poštarina ~ ukupno oko 53 kn

Link za narudžbu: KLIK


Kistovi koji se nalaze u ovom setu su: Blush Brush, Crease Brush, Powder Brush, Shadow Brush, Flat Contour Brush, Pointed Liner Brush i Triangle Foundation Brush.

Četiri kista iz seta su veliki kistovi za lice i dolaze u zlatnoj i brončanoj boji. Radi se o Blush kistu, Powder kistu, Flat Contour kist te Triangle Foundation kistu. Svi su poprilično veliki, mekih dlačica i lako je baratati s njima. Od ovih kistova dva su me oduševila, jedan me ostavio ravnodušnom, a jedan razočarao.


Blush brush / kist za rumenilo



Kist od kojeg sam puno očekivala zbog njegovog zaobljenog oblika koji se sužava pri vrhu. Planirala sam ga koristiti za konturiranje, nanošenje highlightera ili bronzera, a na kraju je ispalo da je dobar samo za neka blaža konturiranja, ali čak ni tada ne ispunjava u potpunosti ono što očekujem. Jednostavno za nanošenje rumenila je premalen, a za konturiranje nepraktičan. Može poslužiti u situacijama kada u blizini nemate drugi čisti kist za ovu namjenu, ali definitivno ima puno boljih kistova od ovoga.

Powder brush / Kist za nanošenje kompaktnog ili pudera u prahu



Odmah da vas pitam - koja je uvećanica od fluffy? Jer ovo je naj-fluffy kist ikad! Ogroman, mekan i praktičan. U trenu ćete nanijeti kompaktni ili puder u prahu na cijelo lice upravo zbog te njegove veličine. Oduševio me čim sam ga vidjela, a nakon što sam ga isprobala na licu postao je TOP kist za ovu svrhu. I naravno, da ne zaboravim spomenuti - odlične je kvalitete, čvrst te ne ispušta dlačice.

Flat Contour brush / kist za konturiranje



Najbolji kist za konturiranje ikad, vjerujte mi. Uz njega ćete bez ikakve muke iskonturirati svoje lice do Kim Kardashian looka ;) Svojim pravokutnim oblikom omogućuje precizno konturiranje, a meke dlačice će sve skupa savršeno izblendati. Ovo nije kist za blaga, neprimjetna konturiranja nego za jako, ali ultra fino konturiranje.

Triangle Foundation brush / Trokutasti kist za nanošenje podloge



Sad već vjerojatno znate kako me ovaj kist razočarao. Osim izgleda, ništa ga drugo ne povezuje s ostatkom seta. Njegove su dlačice grube, skliske i nanošenje pudera s ovim kistom je doživljaj koji vam ne bih željela priuštiti. Ostavlja tragove i nemoguće je lijepo nanijeti puder njime. Šteta jer mi se činio vrlo zanimljivim zbog trokutastog oblika.

Na kraju su ostali kistovi za oči: Crease Brush, Shadow Brush i Pointed Liner Brush


Crease Brush


Kist koji najbolje funkcionira za nanošenje sjenila preko cijelog kapka ili definiranje pregiba. Mekan je, ali čvrst te pokupi optimalnu količinu sjenila. Nekome s manjim kapcima mogao bi poslužiti i za blendanje, ali za to će biti potrebno puno truda i vremena pa bih vam radije preporučila da za blendanje koristite neki drugi kist.

Shadow Brush


Za razliku od prethodnog, ovaj kist ima duže dlačice koje omogućavaju solidno blendanje. Iako osobno preferiram kistove za blendanje sa još dužim dlačicama, ovaj se pokazao kao vrlo kvalitetan. Precizan je i praktičan. Dlačice su meke i lijepo pokupe čak i najfinije teksture sjenila. Idealan je za početnice u svijetu makeup-a, kao i one koje usavršavaju blendanje.

Pointed Liner Brush


Standardni koso rezani kist koji možete koristiti za nanošenje linera ili popunjavanje obrva. Nešto je uži od uobičajenih pa ga ja volim koristiti za obrve jer je vrlo precizan pa mogu brzo i lako definirati obrve, posebno krajeve.

ZAKLJUČAK: Povoljni, a vrlo kvalitetni i upotrebljivi kistovi. Set u kojem se nalaze kistovi za različitu namjenu idealan je za popuniti kolekciju kistova. Iako mi se neki nisu svidjeli, s obzirom na cijenu, rekla bih da se isplati uložiti u ovaj set jer krije prave dragulje za nanošenje kompaktnog pudera kao i za konturiranje. 

Ocjena: 4/5

Sviđaju li vam se ovi kistovi? Gdje najčešće kupujete kistove?

4 komentara:

  1. Mnogo su lepe ove cetkice. Ja najviše imam blush i essence cetkica, sada sam poručila neke sa dresslinka, cekam da mi stignu. :)

    Frauleind.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
  2. Prelepo izgledaju i sve ih gledam da ih kupim bas zbog izgleda, ali nikako da ih uzmem. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Super su mi te četkice i voljela bi ih imati, ali nikako da sredim stvari s paypal-om i to :P
    http://callofmakeup.blogspot.hr

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja ovaj kist za rumenilo koristim za nanosenje highlightera i za to mi je dobar, za rumenilo ga nikako ne mogu koristiti. Trokustasti kist mi nikako ne valja dok su mi ostali svi odlicni

    OdgovoriIzbriši

 
 
Blogger Templates