četvrtak, 18. kolovoza 2016.

OLIVAL: Aloe vera gel & Konjski balzam HOT

Nakon kratkog, ali vrlo slatkog godišnjeg odmora vraćam se sa novim, korisnim otkrićima. Koliko god voljeli preplanuli ten, neizbježne su i one negativne posljedice poput suhoće kože, raznih osipa i nadraženosti. Upravo iz tog razloga, u današnjoj ću vam recenziji predstaviti proizvod koji odlično smiruje, hidratizira i obnavlja nadraženu kožu. Također, ako ste ljetovanje provele aktivno ili i inače imate problema sa raznim upalama mišića ili bolovima u zglobovima, kao odlično SOS rješenje poslužit će svemogući konjski balzam.



ALOE VERA GEL

Što kaže Olival?
Ono što se u svakom kozmetičkom ormariću treba pronaći svakako su gelovi prirodnog sastava koji imaju široki spektar primjene. Ukoliko vas muči nadražena i iziritirana koža u tome vam može pomoći Olivalov Aloe vera gel. Blagotvorna djelovanja aloe vera biljke poznata su još od davnina stoga ne čudi što je i danas vrlo popularna u kozmetici. Povoljno djeluje na nadraženu kožu, smiruje ju, hidratizira i obnavlja. Gel se brzo upija i ne masti kožu pritom je lagano hladeći, a prikladan je za sve tipove kože.


Uporaba: Nanosi se laganim kružnim pokretima nekoliko puta dnevno.

Ambalaža: Standardna za sve Olivalove farmaceutske proizvode. Čvrsta plastična kutijica bijele boje sa zelenim tonovima koji podsjećaju na svježinu koju pruža blagotvorna aloe vera. 


Količina: 250 ml
Cijena: 29,99 kn

Moji dojmovi: Gel tekstura ovog proizvoda osigurava potpuno i vrlo brzo upijanje. Miris je intenzivan, ali vrlo ugodan i osvježavajuć te se na koži zadržava neko vrijeme, a zatim nestaje. Odmah po nanošenju osjeti se osjećaj smirivanja nadražene kože i dubinske hidratacije, najbolje ću opisati osjećaj ako kažem da je on poput osjećaja olakšanja. Ljeti je moja koža posebno osjetljiva zbog izlaganja sunčevim zrakama te sklona crvenilu i laganom osipu. Isti problem ima i moja majka (samo je kod nje crvenilo i osip puno izraženije nego kod mene) pa je zajedno sa mnom spas potražila u Olivalovom Aloe vera gelu. Rezultati su fantastični.

Aloe vera gel djeluje vrlo brzo i pruža prijeko potrebnu hidrataciju i umirenje nadraženoj koži. Koristila sam ga na svim dijelovima tijela, čak i na licu gdje se pokazao posebno učinkovit kod rješavanja crvenila i ljuskanja kože. Vjerujem da već znate kako volim eksperimentirati i pronalaziti razne načine za korištenje jednog proizvoda pa sam tako otkrila kako je aloe vera gel odličan i za umorna i otečena stopala koja u trenu osvježi i opusti.

Proizvod koji bi zaista svi trebali imati u svom kozmetičko/ljekarničkom kutku jer ima snažno opuštajuće i smirujuće djelovanje za nadraženu i/ili umornu kožu. 



KONJSKI BALZAM HOT

Bol prouzrokovana reumom, povredama, oteklinama, kronična i manje kronična bol učestalo može nas priječiti u redovnim aktivnostima i normalnom dnevnom ritmu, a dodatna bol u zglobovima itekako otežava kretanje, pogotovo osjetno za vrijeme promjenjivih dana.

Što kaže Olival?
Olivalov Konjski balzam funkcionalan je pripravak koji blagotvorno djeluje na muskulaturu, zglobove i kosti, ublažava bol, poboljšava cirkulaciju uz učinak hlađenja na mjestu primjene, a simboličan naziv je dobio zbog asocijacije na konja i njegovu gibljivost. Konjski balzam pojačava cirkulaciju i stimulaciju pokretljivosti zglobova. Ekstrakt divljeg kestena u kombinaciji s mentolom i kamforom opušta mišiće i smanjuje bolove. Nakon prvog efekta hlađenja lagano grije bolno mjesto i olakšava pokretljivost.


Upotreba: nanosi se laganim kružnim pokretima nekoliko puta dnevno

Ambalaža: Standardna za sve Olivalove farmaceutske proizvode. Konjski balzam HOT verziju prepoznat ćete po zeleno - crvenim tonovima koji asociraju na efekt koji pruža ovaj balzam: prvo lagano hladi i umiruje, a zatim grije.


Količina: 250 ml
Cijena: 19,99 kn

Moji dojmovi: Ovog ljeta često sam znala pretjerati s raznim dnevnim aktivnostima, a u kombinaciji sa propuhom bolovi su neizbježni. Ni sam ni sama bila svjesna koliko će mi upravo konjski balzam spasiti godišnji odmor dok se jedno jutro nisam probudila sa strahovitom boli na desnoj strani vrata koja je prelazila na rame. Posegnula sam za konjskim balzamom u HOT verziji koji nakon prvotnog efekta hlađenja zagrijava kako bi opustio mišiće. Nakon sat-dva primijetila sam prva poboljšanja i već sam mogla okrenuti glavu bez osjećaja da imam kamenje u vratu. Tijekom dana sam još nekoliko puta lagano masirala bolno područje koristeći konjski balzam i do sljedećeg jutra bol je u potpunosti prestala. 

Ono čega sam se ja bojala prije korištenja konjskog balzama HOT je bio taj efekt "grijanja", ali on je vrlo lagan, tek toliko da opusti mišiće i smanji bolove. Miris mu je blag i ne zadržava se dugo na koži, a istančan njuh moje bake pored mirisa mentola je odmah prepoznao i miris kamfora. Tu moram spomenuti kako je kad sam se vratila sa ljetovanja nastala opća pomama za ovim proizvodom u mojoj kući jer svi puno radimo pa su i razne upale mišića vrlo česte. Tati je odličan za bolove u leđima, mami i meni pomaže kod bolova u vratu, a baka kaže da je odličan za njene bolne i otečene zglobove.

Još jedna zanimljiva činjenica vezana za ovaj fantastičan konjski balzam HOT je da se on koristi i za pripremu mišića prije pojačane tjelesne aktivnosti pa sam ga tako testirala prije prolaska poznatim Trsatskim stubama i mogu reći da djeluje odlično jer sam preživjela :D i nisam imala problema sa upalom mišića niti otečenim nogama što sam nakon 539 stuba stvarno očekivala.

Na kraju mogu reći da konjski balzam HOT ima moju najveću preporuku jer je spas kada se bol već pojavi, ali i kvalitetan saveznik u pripremi mišića na pojačanu tjelesnu aktivnost te na taj način odlično sprječava razne upale mišića. Eh, sad više nemam izgovor za početi sa nekim programom za vježbanje :)


Preparati se mogu kupiti u bolje opremljenim ljekarnama, trgovačkim centrima, DM-u i drogerijskim lancima.

Jeste li već isprobale neki od gelova i balzama iz Olivalove farmaceutske linije? Kakvi su vaši dojmovi?

*PR proizvodi

2 komentara:

  1. Imam alou veru gel i spašava me kod uboda komaraca :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo su jako zanimljivi proizvodi i nimalo nisu skupi! Ovaj konjski balzam hot, jednostavno trebam imati kod kuće! :D

    OdgovoriIzbriši

 
 
Blogger Templates