ponedjeljak, 1. kolovoza 2016.

EAU THERMALE AVÈNE: Četiri koraka za njegu vaše kože nakon sunčanja

Eau Thermale Avene nas svojim novim i naprednim proizvodima za zaštitu kože od sunca redovito podsjeća na važnost zaštite kože od najranije dobi. Za zdravu kožu je osim kvalitetne zaštite tijekom izlaganja suncu, posebno važno njegovati kožu nakon sunčanja stoga je Avene tim osmislio njegu kože u četiri koraka koja vam mogu služiti i kao vodič za ljetnu njegu kože.


Boravak na suncu je neizostavan, a mnogima i najdraži dio godišnjeg odmora. Pritom se nažalost često zaboravlja na štetan utjecaj koje sunce, odnosno njegove UVA i UVB zrake imaju na našu kožu. Preplanulost je najpopularniji ljetni modni dodatak, no zapravo se radi o prirodnoj obrambenoj reakciji kože na izlaganje suncu kojom se stvara melanin (smeđi pigment) koji štiti kožu od ultraljubičastih zraka koje emitira sunce. Pretjerana preplanulost svjedoči prvenstveno o tome da je koža bila pretjerano izlagana UV zračenju.

Kada se sa sunčanjem pretjera dolazi do opeklina, koje su posljedica pretjeranog izlaganja UVB zrakama. Opekline od sunca prvog stupnja sastoje se samo od crvenila, jasno ograničenog na područja koja su bila izložena, dok kod opeklina drugog stupnja dolazi do stvaranja mjehurića. Mučnina, glavobolja, groznica i dehidriranost tu su da dodatno podsjete da u uživanju u suncu itekako treba imati granicu.

Međutim tamnjenje i opekline zapravo su kratkotrajne posljedice, pretjerano izlaganje suncu postupno vode do dugotrajnih posljedica kao što su:
  • Fotodermatoze: Često ih nazivamo i alergijama na sunce, a odlikuje ih osip koji zahvaća podlaktice i dekolte i izaziva vrlo neugodan svrbež.
  • Sunčane pjege: smeđe mrlje koje se pojavljuju na suncu izloženim područjima (lice i ruke).
  • Prerano starenje kože: Uočava se na licu, vratu, potiljku, kao i na stražnjem dijelu ruku i podlakticama.
  • Rizik od nastanka zloćudnih promjena na koži: Znanstveno je dokazano je da adekvatna zaštita od UVA i UVB zraka započeta u djetinjstvu svodi opasnost od zloćudnih promjena na kožu, uključujući i melanom, na najmanju moguću mjeru.

Dermatološki laboratoriji Avène pridaju veliku pažnju zaštiti i njezi koži prije i nakon sunca, pa stoga predstavljaju četiri koraka koji će eliminirati negativne utjecaje sunca na kožu, a istodobno omogućiti pozitivnim utjecajima da dodatno dođu do izražaja:

1) ZAŠTITA
Prije izlaganja suncu potrebno je nanijeti zaštitu visokog faktora što svi znaju, ali se i dalje mnogi toga ne pridržavaju. Avène Réflexe solaire emulzija spf 50+ima dry touch teksturu za trenutno upijanje i matirajući učinak te pruža vrlo visoku zaštitu osjetljive kože lica. Proizvod je vodootporan, ne ostavlja bijeli trag na koži te pruža širok spektar UVA-UVB zaštite. Réflexe solaire emulzija je fotostabilna, bez silikona i parabena te dolazi u modernom, tankom pakiranju, prikladnom da stane u svaki džep. 


Réflexe solaire emulzija spf 50+(30 ml): 89,00 kn

2) ČIŠĆENJE
Nakon izlaganja kože suncu za čišćenje nanesite Cold Cream iznimno bogati gel za čišćenje koji blago čisti, štiti i obnavlja hidrolipidni zaštitni sloj kože. Cold Cream gel je kremaste teksture koja se bogato pjeni i nježnog mirisa te ne sadrži parabene. Zahvaljujući Avène termalnoj vodi Cold Cream gel umiruje, djeluje antiiritirajuće i ostavlja trenutni osjećaj ugode


Cold Cream iznimno bogati gel za čišćenje: 200ml=79,50kn, 400ml=107,26kn

3) UMIRIVANJE
Budući da je koža iziritirana dugotrajnim izlaganjem ljetnom suncu potrebno ju je umiriti, a za to je najbolja Avène termalna izvorska voda. Zbog dokazanog protuupalnog, umirujućeg i antiiritacijskog djelovanja, Avène termalna izvorska voda upotrebljava se kod svih oblika pojačane osjetljivosti i iritacija kože, te kao dodatak dermatološkim tretmanima. Termalnu izvorsku vodu Avène potrebno je raspršiti, ukloniti višak maramicom i prepustiti se gotovo trenutnom olakšanju.


Avène termalna izvorska voda: 50ml=29,35kn, 150ml=60,99kn, 300ml=86,20kn

4) HIDRATACIJA
Hidratacija je posljednji, ali nikako ne i manje važan korak u njezi kože nakon izlaganja suncu. Dapače izlaganjem suncu koža je dehidrirana, pa joj je hidratacija prijeko potrebna. Stoga Dermatološki laboratoriji Avène preporučaju Obnavljajući losion nakon sunčanja, koji umiruje i hidratizira kožu te potiče obnovu njezine zaštitne barijere. To mu omogućuje snažan antioksidans pre-tokoferil koji pruža zaštitu od negativnog učinka slobodnih radikala. Avène Obnavljajući losion nakon sunčanja nježnog je mirisa, lagane i nemasne teksture, pruža osjećaj svježine te se brzo se upija i posebno je ugodan za primjenu.


Obnavljajući losion nakon sunčanja: 200ml=146,60kn, 400ml=208,95kn

Vodite li brigu o svojoj koži za vrijeme i nakon sunčanja?

2 komentara:

  1. Koristim Avene termalnu i odlična je! Druge proizvode nisam još probala

    OdgovoriIzbriši
  2. Ništa od navedenih proizvoda nisam probala, dopadaju mi se, posebni termalna voda. :)
    Slažem se po pitanji važnosti nege kože za vreme i posle sunčanja, ali nažalost čini mi se da je ljudi na našim prostorima zanemaruju. :/

    Beauty by Keti

    OdgovoriIzbriši

 
 
Blogger Templates