petak, 26. veljače 2016.

OLIVAL: Čičak šampon i ulje za kosu

Današnja tema nam je njega kose. Zima je odradila svoju dozu torture prema kosi (i koži) te je sada važno pružiti joj prijeko potrebnu njegu. Kao što već vjerojatno znate, ja sam odustala od plave boje kose zbog svih problema koje mi je stvorila u posljednje vrijeme - isušenosti, petljanja, žutila... Trenutno sam u fazi oporavka, a kako su mi pomogli čičkovo ulje i šampon, saznajte u nastavku...


Čičkov šampon


Što kaže Olival?
Ljekovito djelovanje čička i pantenola značajno smanjuje opadanje kose, jača njezin korijen i ublažava pojavu suhe peruti - istovremeno čisti kosu i obnavlja vlasište. Čičkovo ulje od davnina je poznato po svojem ljekovitom djelovanju. Glavne djelatne tvari su inulin, eterično ulje i tanin zbog kojih čičkovo ulje ima protuupalno i antimikrobno djelovanje, pogotovo u liječenju suhe seboreje kože i vlasišta. Pantenol obnavlja vlasište te hrani vlasi prodirući duboko u korijen kose. Šampon je pH neutralan te ne izaziva iritacije.



Ambalaža: Čičkov šampon dolazi u klasičnoj ambalaži za šampone, plastičnoj bočici. Ambalaža je elegantna i vrlo lijepa, sviđa mi se kombinacija bijele bočice sa ružičastim slovima i poklopcem. Poklopac se dobro zatvara, a otvor je dovoljno širok za lagano doziranje šampona.

Upotreba: Kosu šamponirati dva puta uz lagano masiranje vlasišta te isprati uz raščešljavanje

Moji dojmovi: Čičkov šampon je vrlo kremaste teksture i mliječno bijele boje. Potrebna je mala količina šampona za cijelu kosu, a preporučuje se šamponiranje 2 puta što osobno uvijek prakticiram. Pjeni se nešto slabije od uobičajenih šampona, ali pjena je kremasta i učinkovito pokupi masnoću sa vlasišta. Kosa je nakon pranja čvrsta, ali meka na dodir te sjajna. Inače tijekom godine nemam problema sa peruti, ali svake zime me redovito muči kao posljedica nošenja kape i naglih promjena temperature kod izlaska i ulaska u grijane prostorije. Čičkov šampon me riješio problema sa suhom peruti već nakon drugog pranja, a osim što je smanjio opadanje kose primijetila sam pojačan rast nove, "mlade" kose na području čela. Još jedna pozitivna stvar koja se dogodila korištenjem ovog šampona je što bez problema i korištenja šampona za suho pranje, izdržim 2 dana bez pranja kose, ponekad čak i 3 što je za mene veliki napredak.


Gdje kupiti: dm-drogerie markt, Kozmo, Bipa, Konzum, Spar, Kaufland, Plodine, KTC, Nama, Tommy i bolje opskrbljene ljekarne.

Količina: 300 ml
Cijena: 27,90 kn

Sastav:


Čičkovo ulje za kosu


Što kaže Olival?
Čičkovo ulje za kosu namijenjeno je za suhu i prorijeđenu kosu. Djeluje na sve oblike opadanja kose i suhe prhuti te je odlična nadopuna čičkovom šamponu. Ekstrakt koji se dobiva iz korijena čička osim što ima pozitivan učinak na jačanje korijena kose, rast i kvalitetu vlasi upotrebljava se u pripravcima za liječenje raznih kožnih bolesti.Čičkovo ulje od davnina je poznato po svojem ljekovitom djelovanju, a njegove glavne djelatne tvari su: inulin, eterično ulje i tanin. Čičkovo ulje ima protuupalno i antimikrobno djelovanje, pogotovo u liječenju suhe seboreje kože i vlasišta.


Ambalaža: Čičkovo ulje dolazi u prozirnoj plastičnoj bočici sa pripadajućom pumpicom. Baš kao i kod šampona, naljepnica je u bijelo ružičastim tonovima. Pumpica je odlična i lijepo dozira ulje bez nespretnih špricanja. 


Upotreba: Pakung – utrljati čičkovo ulje u suhu kosu i zamotati ručnikom ili folijom. Nakon 30 minuta kosu oprati Čičkovim šamponom. Svakodnevno - za bolji sjaj kose nekoliko kapi ulja uputno je razmazati po dlanovima pa ravnomjerno rasporediti po vrhovima kose.

Moji dojmovi: Uvijek sam se bojala koristiti ulja za kosu jer sam kao rezultat zamišljala ultra masnu kosu. Zato se sada mogu od srca zahvaliti Olivalu što su mi ustupili Čičak ulje za kosu koje je savršeno i gle čuda, kosa je predivno sjajna, zaglađena, ali ne i masna. Koristim ga na oba načina: kao pakung i svakodnevno za sjaj i njegu oštećenih vrhova. Kada ga koristim kao pakung, nanosim i do 15 potisaka pumpice i utrljam po cijeloj kosi te ostavljam što duže moguće na kosi (obično 3-4 sata) i mogu reći da funkcionira odlično. Kosa je nakon pranja vidljivo nahranjena i sjajna. Kroz mjesec dana korištenja (uz šampon) primijetila sam da kosa puno manje opada, a pucanje vrhova smanjeno je na minimum. Kada ga nanosim na suhu kosu za završni sjaj kosa izgleda baš kao da sam izašla iz frizerskog salona - meka, mirisna, blistava i zaglađenih vrhova. Čičkovo ulje nešto je što bi svaka od nas trebala imati u svojoj kolekciji, posebno ako je u pitanju suha kosa, oštećena kosa ili samo isušeni vrhovi.


Gdje kupiti: dm-drogerie markt, Kozmo, Bipa, Konzum, Spar, Kaufland, Plodine, KTC, Nama, Tommy i bolje opskrbljene ljekarne

Količina: 60 ml
Cijena: 28,90 kn

Sastav:


I za kraj, evo kako trenutno izgleda moja kosa. Bojanje ću uskoro ponoviti jer se smeđa lagano isprala zbog svijetle podloge. :)



Jeste li isprobale Olivalov čičkov šampon ili ulje za kosu? Koristite li ulja u njezi kose?

*PR proizvodi

Broj komentara: 6:

  1. Nisam isprobala čičkov šampon i ulje,ali koristim olival ulje za kosu od avokada..kosa nakon korištenja ulja je oživjela,ali još treba puno njege..:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naravno ;) probaj miksati sa kokosovim uljem, odlično je, kosa baš bude vidljivo sjajnija

      Izbriši
  2. Imam ulje od čička i zadovoljna sam...

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam probala no pogledat cu pri sljedecoj kupovini, izgledaju poprilicno kvalitetno :)

    OdgovoriIzbriši

 
 
Blogger Templates