utorak, 16. veljače 2016.

Modni trendovi za proljeće 2016.

Ne znam za vas, ali ja jedva čekam proljeće. Buđenje prirode, kao i boja u ormaru u meni odmah probudi leptiriće u trbuhu. Čekam prve zrake toplog sunca koje će spremiti dosadne kapute i tmurne zimske jakne na dno ormara, a izmamiti vedre boje, lagane materijale i zanimljive uzorke. Koji nam to trendovi dolaze ili se vraćaju ovog proljeća, provjerite u nastavku...

Tamni traper


Traper nikada ne izlazi iz mode, uvijek je prisutan uz manje varijacije. Ovog proljeća hit je lagani tamni traper koji se najčešće nosi u obliku haljina i suknji A kroja. Zavirite u ormare, možda već kriju neki trendy traper komad.


Razigrane rese


Trend "indijanskih" resa vladao je prošle godine u jesenskim i zimskim varijantama, a proljeće donosi pravo fashion osvježenje gdje će se rese odmaknuti od indijanskog štiha te vladati u raznim bojama i oblicima od balonera i sakoa pa sve do haljina koje su prigodne i za ležernije večernje varijante.

Viktorijansko doba


Jedno od, po meni, najzanimljivijih  modnih doba, vraća se u velikom stilu - viktorijansko doba. Mnogo različitih materijala, zanimljivi puf rukavi u kombinaciji sa volanima i ušivenim detaljima odlike su ovog stila koji će se svidjeti ljubiteljicama ovog divnog doba.

50 nijansi ružičaste


Jedna od top boja ovog proljeća je svakako - ružičasta. Mogućnosti i nijanse su brojne, od nježne pastelne, intenzivne fuksija pa sve do neobične breskvasto ružičaste nijanse. Uz ovu boju neizostavni su decentni volani koji će podići svaku kombinaciju. Ako ste ljubiteljice volana, svakako pogledajte ponudu Donnel ili Desiinia Dizajn.

Niski struk


Nakon vladavine visokog struka, konačno nam se vraća ultra niski struk. Sjećate se traperica niskog struka kakve su nosile Britney Spears i Cristina Aguilera, upravo takve se vraćaju na velika vrata.

Moda iz spavaće sobe


Ne znam koliko je praktičan ovaj trend u kojem se odjevni predmeti iz spavaće sobe prebacuju u dnevne varijante, ali sigurna sam da će neke trendseterice rado spojiti ove zanimljive kombinacije.

Mrežasto 


Iako je ovaj trend možda više ljetni i ne baš pretjerano zahvalan, pažljivim odabirom i kombiniranjem mrežastih komada možete izbjeći vulgaran izgled. Meni osobno haljine su ipak malo too much, ali majice sasvim solidno funkcioniraju.

Narančasti tonovi


Narančasta je jedna od onih neobičnih boja koju ne viđamo često, a tako dobro izgleda. Ovog proljeća, narančasta je nova crvena. Dolazi u svim odjevnim kombinacijama, od majica i haljina pa sve do zanimljivih kombinezona. 

Karirani uzorak


Karirani uzorak ne mora biti dosadan. Vjerujem da na sam spomen kariranog uzorka većina pomisli na kariranu košulju ili kariranu suknju koja je dio školske uniforme. Ovog proljeća karirani uzorak stiže u novom, osuvremenjenom izdanju. 

Dašak Španjolske


Trend koji me jako razveselio je inspiriran španjolskom kulturom. Uz neizostavnu crvenu boju krase ga zanimljivi detalji poput cvijeća za kosu i naušnica u obliku kastanjeta. Posebno su upečatljive lepršave haljine koje laskaju svim figurama. 

Bijela košulja na 101 način


Već dugo tražim savršenu bijelu košulju pa me najava ovog trenda jako razveselila. Nadam se da će dućani u svojim ponudama imati puno bijelih košulja, a ja konačno pronaći idealan primjerak ovog klasika :) 

X Factor


Gola ramena mogu biti vrlo sexy. Idealan način da privučete pažnju bez velikog dekoltea koji lagano postaje dosadan. Odlika ovog trenda je vez oko vrata i gola ramena koji zajedno tvore iluziju slova X. Kod ovog trenda posebno su zanimljivi kombinezoni i maxi haljine.

Koji trendovi su vam yay, a koji nay?

Izvor slika: www.harpersbazaar.com i www.elle.com

Nema komentara:

Objavi komentar

 
 
Blogger Templates