petak, 8. siječnja 2016.

Quarnero ulje - Miris Učke

U prvim postovima u 2016. godini predstavit ću vam jednu pravu zimsku poslasticu za njegu tijela. Radi se o Quarnero uljima čija je namjena aromaterapija i njega tijela za vrijeme velike hladnoće, nakon sunčanja i kupanja. Kako su nas zadnjih dana zadesili poveći minusi u termometru, idealno je vrijeme za predstavljanje ovog divnog ulja.


"Ulja za njegu i masažu tijela certificirana NaTrue, pogodna i za vegane. Mješavina čistih eteričnih ulja organskog podrijetla i visokokvalitetnog baznog hladno prešanog ulja sezama koju koža lako i brzo upija, regenerira je i štiti, dajući istovremeno zavodljiv miris i jedinstven osjećaj glatkoće."

Ulje koje sam ja imala priliku isprobati je Miris Učke, a u ponudi su još i Miris Kvarnera, Opatijska kamelija i Miris Istre.

Što kaže Quarnero o Mirisu Učke?
"Kombinacija ulja s odličnim regenerativnim svojstvima. Ulja ružmarina, lavande i limuna stvaraju osjećaj ugode na koži. Ružmarin i limun pružaju posebice ugodnu svježinu kože i djeluju stimulativno, što pogoduje postizavanju ukupnog pozitivnog raspoloženja. Ulja lavande i bergamota imaju usto i umirujući učinak na kožu, pogodni su za umornu i iritiranu kožu od nepovoljnog utjecaja vanjskih čimbenika.Preporuča se i za njegu kože s celulitom."

Upotreba: Nanosi se na lagano vlažnu kožu poslije tuširanja.


Ambalaža: Quarnero se diči inovativnom i kvalitetnom ambalažom. Violetno staklo od kojeg je izrađena bočica štiti kvalitetu i vrijednost, produljuje rok trajanja ulja i morske soli te štiti vrijedne sastojke od utjecaja svjetla. Sama bočica je vrlo kvalitetna i čvrsta, a poklopac se dobro zatvara. Jedina zamjerka je nešto širi otvor bočice pa je potrebna doza opreza prilikom korištenja, ali već nakon nekoliko korištenja brzo steknete rutinu pa nema opasnosti od pretjeranog istjecanja ulja.



Moji dojmovi: Odmah po otvaranju oduševio me osvježavajuć i prirodan miris. Kada bih jednom riječju morala opisati miris ovog ulja rekla bih da miriše po prirodi. Zapravo, moram reći da me miris podsjetio na djetinjstvo i dječji roman Heidi...da, upravo tako zamišljam da je mirišala planina gdje je živio Heidin djed. U mirisu ulja prevladava lavanda i ružmarin što mi se kao velikoj ljubiteljici lavande jako sviđa. Quarnero ulja mogu se koristiti i na licu i na tijelu, a ja sam se ipak odlučila koristiti ga samo za tijelo, posebno zbog toga što se preporučuje za njegu kože s celulitom i po tom pitanju sam primijetila male pomake. Djeluje vrlo opuštajuće, brzo se upija i odlično umiruje iritiranu kožu. Osim za klasičnu njegu cijelog tijela, nakon tuširanja, volim ovo ulje koristiti i za masažu jer odlično pomaže u opuštanju napetih mišića. Quarnero ulje Miris Učke idealno je za opuštanje nakon napornog dana i njegu suhe, nadražene kože, posebno zimi kada koža reagira na velike temperaturne razlike zatvorenog i otvorenog prostora. 

Osim navedenih pozitivnih djelovanja, primijetila sam još nešto zbog čega sam se u potpunosti zaljubila u ovo ulje. Zimi sam većinom u vestama koje ne daju koži dovoljno zraka što dovodi do stvaranja sitnih prištića i manjih akni po leđima i dekolteu. Korištenjem ovog ulja postojeći prištići su brzo nestali, a novi se pojavljuju u puno rjeđe i ekspresno zacijele. Lavanda i ružmarin pokazali su svoje pozitivno djelovanje na nestanak blažih problema sa prištićima i manjim aknama. Quarnero ulje je savršeno za zimsku njegu, kada je koža posebno zahtjevna, a sigurno ću ga koristiti i tijekom proljeća/ljeta zbog anticelulitnog djelovanja :)


Količina: 100 ml
Cijena: 155 kn / na popustu 130,20 kn
Gdje kupiti: Quarnero webshop, biljne drogerije Lavanda Mia, trgovina zdrave prehrane Zeleni zmaj

Sastav: Sesamum indicum oil*, Rosmarinus officinalis flowering tops oil (CT cineol)*, Lavandula angustifolia flowers oil, Citrus Medica limonum peel oil, Citrus aurantium Bergamia peel oil*, limonene**, linalool**, citral**, geraniol** 

*sastojci organskog podrijetla
** dominantni sastojci eteričnih ulja

Jeste li već isprobale Quarnero ulja? Volite li ulja u njezi kože?

*PR uzorak

2 komentara:

  1. Ja koristim miris Kvarnera i obožavam ga, divan brend i super recenzija!

    OdgovoriIzbriši

 
 
Blogger Templates