utorak, 1. prosinca 2015.

Trend report: Umjetno krzno

Za danas sam pripremila malo izvješće o trendu koji vlada ove jeseni i zime. Radi se o umjetnom krznu koje je efektno i odlično se kombinira uz jednostavne odjevne komade. Osim što se odlično uklapa u većinu zimskih outfita, odjevni predmeti od umjetnog krzna su iznimno topli i meki. Kada jednom probate krzneni prsluk ili bundicu zaljubit ćete se u tu toplinu i mekoću.

Kod krznenih prsluka i bundica važno je obratiti pažnju na nekoliko stvari. Prva je dužina: ako ih planirate nositi u zimskom, hladnijem periodu tada pazite da je dužina barem 60 cm, ako ste visoke onda čak i duže. Ista stvar je i sa bundicama, a kod njih je posebno važno da pazite ima li bundica kakvo kopčanje ili ne jer realno teško da ćete na -5 stupnjeva moći profurati trendy bundicu bez kopčanja kroz koju će vam hladni zimski zrak zalediti krv u žilama.


Za primjer možemo uzeti 4 totalno različita krznena prsluka koji tek naizgled djeluju da su približno iste dužine.

Prvi prsluk je svakako zanimljivog uzorka, čupav i odlično podiže klasične, jednobojne outfite. Iako dolazi u različitim veličinama, dužina je jednaka za sve veličine i iznosi 55 cm što će odgovarati nižim djevojkama ili ako ga planirate nositi u jesenskom, toplijem periodu.


Crni, "Gregor" prsluk (kako ga ja volim zvati) je jedan od klasičnijih krznenih prsluka koje možete pronaći. Možete ga kombinirati i uz haljine i uz hlače, a uskoro ću vam pokazati kako ga ja kombiniram. Dužine je oko 70 cm što je idealno za zimske dane kada vam treba prsluk koji dobro grije i ne otkriva leđa kada se sagnete.



Sivi čupavi prsluk možete kombinirati i sa bijelim/bež/sivim nijansama, ali i sa crnim, ovisno o tome kakav look želite postići. Ovaj je opet nešto kraći i dužine je 55 cm, ali je vrlo povoljan i dođe oko 130 kn.



Zadnji prsluk je u nijansama smeđe boje, čupav je i najbolje ga je kombinirati uz crne nijanse. Dužine je oko 60 cm i odgovarat će većini djevojaka. Meni osobno se prsluci ove boje najmanje sviđaju, ali naravno sve je stvar ukusa :)



Nakon prsluka slijede slatke bundice u kojima ćete se osjećati kao da ste prekrivene najmekšom dekicom. Prva je preslatka, "kovrčava" bundica u nježnoj breskvastoj boji koja će sigurno privući poglede. Neobična boja za bundicu svakako je odličan izbor kada se želite istaknuti među hrpom sivih, smeđih i crnih bundica. Dužina joj je oko 80 cm što je sasvim dovoljno za jednu toplu zimsku bundicu.



Nakon neobične breskvaste, jedna klasična bijela bunda koja možda djeluje duže, ali zapravo je isto dužine oko 80 cm, možda koji centimetar duža. Za razliku od prethodne, ova nije čupava već je poput prave dekice, meka sa kratkim "dlačicama". Ono što ne volim općenito kod jakni bijele boje je održavanje...jer se vrlo lako zaprljaju, a mrlje sa ovakvog tipa odjeće je dosta teško ukloniti.



Slijedi još jedna tzv. mucasta bundica koja, sigurna sam, grije kao luda. Iako je naznačeno kako je breskvaste boje, meni se čini kako se ipak radi o nekoj bež varijanti. Moram priznati da me izgledom podsjeća na budne koje su prošle godine bile aktualne u Zari i New Yorkeru. Dužine je oko 80 cm.



I zadnja bundica je prava modna poslastica. Definitivno nije bundica za zimske šetnje jer je dužine od tek 51 cm, ali je preslatka i odlična za izlaske, pod uvjetom da idete autom :)



Kako vam se sviđa ovaj trend? Volite li bundice i umjetno krzno? 

2 komentara:

 
 
Blogger Templates