četvrtak, 10. prosinca 2015.

Olival linija s uljem smilja: ekstra bogata noćna krema, piling & hranjiva maska

Vjerujem da ste već upoznate sa činjenicom koliko cijenim hrvatske brendove i prirodnu kozmetiku. Posebno se razveselim kada vidim da je sastav proizvoda zaista prirodan, a dragocjeno smilje jedan je od top sastojaka koje preferiram u njezi lica. Danas vam predstavljam dio Olivalove linije za njegu lica s uljem smilja, a detaljne dojmove čitajte u nastavku...


Smilje ili imortelle - dobro je poznata mediteranska biljka koja raste u kršu na mjestima gdje samo rijetko bilje može opstati, a nazivaju ga još i „tekućim zlatom iz prirode“. U kozmetici se koristi odnedavno iako je u Dalmaciji dobro poznata i korištena biljka. Najznačajniji učinak smilja je tzv. anti-age učinak, briše tragove vremena na licu, djeluje protiv bora i revitalizira kožu. Djeluje antibiotički kod upale žučnog mjehura i žučnih puteva i na sve ostale žlijezde probavnog sustava, osobito na gušteraču. U nekim mediteranskim zemljama često se upotrebljava u narodnoj medicini kod kožnih tegoba, hunjavice i astme, a nerijetko i kao diuretik.

Ekstra bogata krema za noćnu njegu



Što kaže Olival?
Ekstra bogata krema s uljem smilja za noćnu njegu namijenjena je večernjoj njezi lica uz obnavljajući i opuštajući učinak. Ulje masline, sezama i marelice hrane i dubinski njeguju kožu, te vraćaju elastičnost i sjaj. Kamilica i aloe vera ublažavaju oštećenja i regeneriraju kožu. Glavna aktivna komponenta je eterično ulje smilja koje potiče obnavljanje i sprječava nastajanje bora. Bogata i gusta tekstura kreme omogućava postepeno blagotvorno djelovanje tijekom cijele noći. Da bi učinak kreme bio što bolji lice je potrebno, prije nanošenja kreme, isprati vodom i dobro osušiti.

Ambalaža: Praktična i higijenska. Već sam nebrojeno puta spomenula kako ne volim kreme u posudicama upravo zbog činjenice da moram prstima uzimati kremu iz posudice (korištenje špatulice za mene je samo dodatna gnjavaža) i to me često odbije od korištenja. Olivalova noćna krema dolazi u praktičnoj plastičnoj bočici sa pumpicom koja odlično dozira kremu. Jedan pritisak pumpice dovoljan je za cijelo lice i vrat.


Količina: 50 ml
Cijena: oko 60 kn

Tekstura i nanošenje: Kao što joj i samo ime govori, krema je bogate, guste teksture. Unatoč gustoj teksturi i uljnoj komponenti lijepo se razmazuje, ali nešto teže upija pa ju je potrebno dobro umasirati u kožu. Ostavlja masni trag koji se do jutra upije, a koža postaje meka i nahranjena.



Moji dojmovi: Vjerujem da neću pretjerati ako kažem da me ova krema oduševila. Ako imate masnu kožu, a opet u jednom trenutku počinjete misliti kako je suha i nikako se ne možete točno odlučiti, vjerojatno je vaša koža izvana masna, a iznutra dehidrirana. Olivalova ekstra bogata noćna krema rješava upravo ovaj problem. Idealna je za zimski period kada je koža posebno sklona isušivanju zbog hladnoće, ali i grijanja u zatvorenim prostorima. Kada ju umasirate imate osjećaj da je koža dobila prijeko potrebnu čašu vode, a površinski sloj koji ćete možda osjećati samo doprinosi još boljem upijanju dragocjenih ulja koje sadrži. Ujutro kada se probudite, a krema u cijelosti odradi svoj posao, očekuje vas meka, glatka i nahranjena koža koja zrači zdravim sjajem. I dok vi blistate, ulje smilja spriječit će nastajanje svih bora tako da se možete bezbrižno smiješiti i smijati cijeli dan bez straha od bora smijalica ;)

Sastav možete vidjeti na sljedećoj slici:



Piling za lice s uljem smilja


Što kaže Olival?
Piling za njegu i čišćenje lica nježno i učinkovito odstranjuje nečistoće i odumrle stanice s površine kože. Sadrži fino usitnjena zrnca koštica masline i marelice u prirodnoj hidratantnoj podlozi obogaćenoj eteričnim uljem smilja. Nakon lagane masaže lica i vrata koža je zategnuta, nježna i glatka. 

Ambalaža: Praktična jednostavna tubica koja se jednostavno otklopi i čvrsto zatvori tako da nema straha od neželjenog otvaranja ukoliko piling nosite na putovanje. Uski otvor omogućuje precizno doziranje pilinga.


Količina: 75 ml
Cijena: oko 30 kn

Moji dojmovi: Piling sadrži mljevene koštice marelice i masline koje učinkovito uklanjaju svu nečistoću. Vrlo je nježan prema koži i ne isušuje ju dodatno. Kremaste je teksture i lijepo se razmazuje, odnosno klizi po licu prilikom masiranja. Jednostavno se ispere, a kožu ostavlja izvrsno očišćenom i glatkom. Koristim ga svaki drugi dan (iako se preporučuje samo dva do tri puta tjedno) i na mojoj mješovitoj koži nisam primijetila nikakve neželjene posljedice. Volim osjećaj čistoće na koži nakon korištenja i upravo to je razlog zbog kojeg ga tako često koristim. Nemam nikakve zamjerke za ovaj piling, posebno mi se sviđa što je učinkovit, a opet dovoljno nježan za učestalo korištenje.



Sastav možete vidjeti na sljedećoj slici:



Maska za lice s uljem smilja


Što kaže Olival?
Hranjiva maska za njegu i obnavljanje djeluje na kožu lica i vrata kao bogata hranjiva krema i nježni piling. Bogata je prirodnim sastojcima: medom koji hrani i obnavlja kožu, kamilicom koja smiruje i ublažava oštećenja kože te glinom koja ljušti mrtve stanice i zateže površinski sloj kože. Eterično ulje smilja tonizira kožu i sprječava nastajanje bora. Nakon primjene maske koža je glatka i sjajna. Masku je dovoljno koristiti jednom tjedno.

Ambalaža: Kao i kod pilinga ambalaža je jednostavna i praktična. Otvor je dovoljno uzak pa omogućuje precizno doziranje maske. Sam poklopac se čvrsto zatvara i nema straha od neželjenog otvaranja.


Količina: 75 ml
Cijena: oko 30 kn

Upotreba: masku nanosimo obilno, u debljem sloju te nakon deset minuta ispiremo mlakom vodom. Kako bi što bolje očistili kožu, za ispiranje možemo koristiti mokru spužvicu.

Moji dojmovi: Odlična maska, pomalo neobičnog djelovanja. Koristim ju jednom tjedno i mislim da bi češće korištenje napravilo više štete nego koristi. Možda će vas iznenaditi potreba za hidratacijom nakon korištenja ove maske, ali imajte na umu da je ona osim za hranjenje i umirivanje kože, namijenjena i za ljuštenje mrtvih stanica kože i pritom se može javiti osjećaj zatezanja. Guste je teksture što ćete moći vidjeti na swatchu ispod i nanosi se u debljem sloju. Nakon deset minuta ispire se mlakom vodom. Na mojoj mješovitoj i osjetljivoj koži nije izazvala nikakve iritacije, a odlično je smirila postojeće crvenilo i manje upalne procese na koži. Nakon korištenja koža je glatka, sjajna i elastična, miteseri očišćeni, a pore sužene. Moram priznati da se još nisam susrela sa maskom ovakvog djelovanja i ugodno me iznenadila pozitivnim promjenama na koži kao što su smanjena pojava mitesera te glatka i sjajna koža.


Sastav možete vidjeti na sljedećoj slici:


Jeste li već isprobale neki od proizvoda iz Olivalove linije s uljem smilja? Koji su vaši favoriti iz ove linije?

*PR uzorci

4 komentara:

  1. Probala sam piling i masku zahvaljujući Martini dragoj i oduševljena sam :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Sastav kreme je odlican. Izgleda bas kao krema koja treba mojoj kozi. Steta sto u makedoniji nema ovog brenda

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo to je ono što cijenim kod Olivala :) nadam se da će proširiti tržište pa stići i kod vas

      Izbriši

 
 
Blogger Templates