petak, 11. prosinca 2015.

7 odjevnih komada koje morate imati ove zime

Za danas sam pripremila jedan modni pregled tj. listu stvarčica koje su jako zanimljive, moguće ih je kombinirati sa hrpom drugih odjevnih predmeta i super izgledaju u slojevitom oblačenju koje je posebno zahvalno u hladnim zimskim danima. Uživajte i bacite pogled u svoj ormar, možda već krije neke od ovih odjevnih komada :)


1.  Skinny jeans 

Uske traperice možda nisu tipičan odjevni komad za zimu, ali zbog različitih mogućnosti kombiniranja idealne su za brzinska spremanja bilo da se spremate za kavu ili noćni izlazak. Često najveći problem kod stvaranja idealnog outfita bude obuća, a uz uske traperice možete nositi apsolutno sve od visokih potpetica do toplih čizmi.


2. Mekani pulover

Pulover je odličan zimski odjevni komad, a odmah se mogu nadovezati i reći da odlično stoji uz uske traperice. Osim uz traperice kombinirati ih možete i uz suknje, kožne hlače ili kratke hlačice + debele najlonke. Možete izabrati klasične, mucaste ili pulovere sa ušivenim šljokicama, koji su meni osobno najljepši. Po pitanju boja izbor je stvarno velik, od šarenih (posebno su zanimljivi sa božićnim motivima) do jednobojnih ako niste sklone pretjeranom eksperimentiranju s bojama.


3. Uska body majica

Body majicu naravno nećete nositi samostalno :) Ona je idealna za zimska slojevita oblačenja, posebno ako, poput mene, ne volite nositi potkošulje (znam..leđa, bubrezi...slušam to svaki dan, ali jednostavno nisam potkošulja fan). U toplije dane možete ju nositi i bez dodatne vestice, prsluka i sličnih dodataka, a za takve dane posebno su mi zanimljive body košuljice koje jako lijepo podižu poslovni look.


4. Kaput u jarkoj boji

Zimi je najupečatljiviji odjevni komad upravo kaput ili jakna. Nebitno radi li se o dugom ili kratkom kaputu većina je vrlo sličnih krojeva, a razlike su tek u sitnim detaljima. Zato izaberite kaput u jarkoj boji kako biste bile zapažene. Odličan izbor može biti crveni ili narančasti kaput, a ako ste dovoljno odvažne izaberite kaput u izražajnoj zelenoj nijansi. Uz njega ostatak odjevne kombinacije može biti u neutralnim tonovima, ali vas ništa ne sprječava da uz odabir zanimljivih boja stvorite pravi color blocking.


5. Visoke čizme

Odmah moram napomenuti da se ovakve čizme trebaju pažljivo kombinirati kako biste izbjegle onu neželjenu dozu vulgarnosti. Iz tog razloga su mi nekako najdraže čizme od brušene kože (kada govorimo o visokim čizmama, iznad koljena), dok mi ostale ne djeluju baš lijepo, ali naravno sve je stvar ukusa. Ako se vi u nečemu osjećate ugodno, nema nikakvog razloga da to i ne nosite...sa osmijehom na licu :)


6. Pletena haljina

Pletena haljina je definitivno moj omiljeni zimski odjevni predmet. Udobna, topla i vrlo efektna. Možete ju kombinirati na različite načine, tako da izgleda sportski ili elegantno. Posebno su zanimljive i efektne kombinacije crnih debelih grilonki i crnih gležnjača ili čizmica uz bež/krem/nježno roza pletenu haljinu. Imam nekoliko pletenih haljina u svom ormaru, a možda ih uskoro i pokažem ;)


7. Šal sa zanimljivim printom

Osim što će vas ugrijati, dobar šal može podići cjelokupan dojam. Ove zime posebno su popularni retro šalovi sa kariranim uzorkom, kao i sveprisutni leopard print kojeg osobno obožavam :) Naravno, u ovoj priči nije bitna debljina šala nego što zanimljiviji i upečatljiviji uzorak, tako da vam za top kombinaciju može poslužiti i nešto deblja marama ;)


Imate li već u svom ormaru neke od ovih odjevnih komada? Koji vam je najzanimljiviji?

Izvor slika: tumblr.com, pinterest.com

Broj komentara: 5:

  1. Volim čizme preko koljena <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Super inspiracija! Obozavam cizme do kolena i kapute u jarkoj boji

    Adela Acanski

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :) kaputi u jarkoj boji su pravo osvježenje u zimskoj garderobi :D

      Izbriši
  3. obožavam šljokičaste pulovere i čizme preko koljena <3
    xx
    http://littlemisstwiggy.blogspot.hr/2015/12/we-love-christmas.html

    OdgovoriIzbriši

 
 
Blogger Templates