srijeda, 25. studenoga 2015.

Uriage Hyseac R Obnavljajuća i umirujuća emulzija - nova formula

Prije gotovo dvije godine otkrila sam Uriage - kozmetičku liniju na bazi termalne vode. Jako su mi se svidjele njihove pažljivo kreirane linije koje točno odgovaraju različitim stanjima i zahtjevima kože te široka paleta različitih proizvoda. Odmah sam se pronašla u liniji Hyseac koja savršeno odgovara zahtjevima moje kože. Linija Hyseac namijenjena je masnoj i mješovitoj koži sklonoj aknama, a njezina posebnost je što osim matiranja vodi brigu i o hidrataciji koja je često prijeko potrebna masnoj koži. 

Današnja recenzija posvećena je Hyseac R obnavljajućoj i umirujućoj emulziji koja je spas za dehidriranu kožu i kožu izmučenu raznim kemijskim tretmanima. Meni je uvelike pomogla kod korištenja krema sa AHA i BHA kiselinama, a o njima nešto kasnije...


Što kaže Uriage?
Za masnu, aknama inficiranu kožu koja je nadražena i oštećena od terapije lijekovima. Sadrži: Uriage termalna voda, Cerasterol 2F, TLR2 regulirajući kompleks, ekstrakt kaktusa opuncije.
"Uriage termalna voda izvire u ekološki čistom, alpskom dijelu Francuske. Na izvoru je bakteriološki čista, fiziološkog pH (pH=6,8) i prirodno izotonična. Jedinstveno svojstvo prirodne izotoničnosti njeguje i štiti integritet stanica osjetljive kože i sluznica. Vrlo visoka koncentracija mineralnih soli i elemenata u tragovima, čak 11 g/l umiruje, hidratizira, djeluje protualergijski i protiv slobodnih radikala, Uriage termalna voda pospješuje cijeljenje i djeluje protuupalno."

Ambalaža: Uriage Hyseac R emulzija dolazi u kartonskoj kutijici i praktičnoj tubici sa otvorom prema dolje. Preferiram ovakvu ambalažu jer ne volim prstima uzimati kremu iz posudice. Ovako mogu biti sigurna da je krema ostala čista i da prstima nisam prenijela nikakve nečistoće. Količina koju dobijete je 40 ml, a cijene se kreće oko 108 kn.



Tekstura, nanošenje: Tekstura je kremasta, hidratantna i nemasna. Upija se brzo i idealna je podloga za nanošenje pudera. Lijepo se razmazuje i potrebna je mala količina za cijelo lice.


Moji dojmovi: Dok ne probate ovu Hyseac R emulziju niste ni svjesni koliko vam je potrebno nešto ovakvo. Prije ove, koristila sam staru verziju obnavljajuće i umirujuće emulzije koja nije imala oznaku R (Restructuring) i mogu reći kako je nova verzija zaista poboljšana, a osjećaj olakšanja i smirivanja kože puno intenzivniji. Hladno vrijeme i AHA kiseline jako isušuju moju mješovitu kožu koja brzo postane dehidrirana, zateže i ljušti se uz neizostavno crvenilo. Čak i kada ne koristim preparate sa AHA i BHA kiselinama moja koža teško podnosi hladno i vjetrovito vrijeme te se vrlo brzo nađem u borbi sa dehidriranošću. 

Odmah po nanošenju osjeti se opuštanje i umirivanje kože. Volim koristiti ovu kremu nakon dana provedenog na vjetru i hladnoći jer vrlo brzo smiri crvenilo te osjećaj grijanja i žarenja kože. Matira, a hidratizira - što mi je donedavno bilo nezamislivo i upravo to je napredak u odnosu na staru verziju kod koje mi koža nije bila matirana toliko dugo kao sa novom verzijom. Nije mi izazvala nove prištiće, a postojeći puno brže zacijele uz korištenje ove kreme. Koža djeluje svježe i zdravo, nema suhih dijelova koji se ljuskaju, a lice me ne zateže čak niti nakon cjelodnevnog boravka na vjetru i hladnoći. Također, pomaže kod zacjeljivanja akni koje su posljedica čišćenja kože (uz korištenje AHA i BHA kiselina) te umiruje i dubinski hidratizira kožu

Oduševljena sam ovim novitetom i preporučila bih ga svima koji imaju mješovitu ili masnu kožu, sklonu dehidraciji, čak i ako ne muče muku sa prištićima i aknama. Uz dugotrajno korištenje sprječava dehidraciju i pojavu suhih dijelova, a služi i kao spas u zadnji čas kada je kože već isušena i dehidrirana.



Osim Hyseac R obnavljajuće emulzije noviteti su; Hyseac 3-REGUL, krema sa trostrukim djelovanjem: protuupalno, keratolitičko i protiv nesavršenosti (uskoro recenzija ove kreme), Hyseac pročišćavajuća maska od gline koja čisti pore i regulira lučenje sebuma te Hyseac SOS pasta koja isušuje prištiće i nanosi se lokalno noću.

Jeste li isprobale nešto iz nove-poboljšanje Uriage Hyseac linije? Imate li problem sa dehidracijom zimi?

*PR uzorak

4 komentara:

  1. Možeš li, molim te, uslikati ili natipkati sastav? Ovo mi se čini savršeno za mene :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naravno :) evo: Aqua, cetearyl isononanoate, polymethyl methacrylate, propylheptyl caprylate, squalane, glycerin, diglycerin, steareth-2, steareth-21, butylene glycol, cetyl alcohol, dimethicone, phenoxyethanol, brassica campestris sterols, glyceryl stearate, PEG-100 stearate, sodium acrylate/sodium acryloyldimethyl taurate copolymer, acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, chlorphenesin, fragance, isohexadecane, phytosphingosine, o-cymen-5-ol, polysorbate 80, tocopheryl acetate, tromethamine, asiaticoside, opuntia ficus indica stem extract, raspberry seed oil/palm oil aminopropanediol esters, biosaccharide gum-1, sorbitan oleate, disodium phosphate.

      Izbriši
    2. Pozdrav!

      Eto, upravo to je ono sto mene jako ljuti u tim skupim proizvodima za tretman masne i aknama sklone koze, kakvu i sama imsm. I sama sam mislila da bi ovaj proizvod bio super za mene i kupila ga davno, i lice mi je jadno s vremenom toliko novih akbi skupilo da sam bila bijesna. Zbog cega? Zato sto u sastavu za nesto protiv akni oni stave dimethicone, poznatu zamjenu za mineralno ulje, koji takodjer zacepljuje pore i uzrokuje pojavu akni kod vec problematicne koze. Strasno!!!!
      Vecina proizvoda imq taj sastojak i zato ih izbjegavam. Ne padam vise na to da rjesavaju probleme moje koze. Nez oni ih dodatno stvaraju!
      Za sve one koji muku muce s tim kao i ja, preporucam Avene proizvode, ali takodjer izaberite neku liniju koja nema dimethicona

      Izbriši

 
 
Blogger Templates