ponedjeljak, 20. travnja 2015.

Beauty Blogger Tag - kako je nastao blog Beauty&Sparkle

Odmah ću se na početku ispričati na neredovitom pisanju u zadnje vrijeme. Fakultetske i privatne obveze trenutno su uzele maha, ali već sredinom ovog tjedna trebala bih se vratiti pisanju ;)

Jako mi se sviđa tag za koji su me označile Šminkoholičarke (hvala cure) u kojem ćemo se malo bolje upoznati. Pa krenimo...


1. Zašto si počela pisati blog i koliko dugo se baviš ovim poslom?
Blog pišem od kolovoza prošle godine, a sa pisanjem sam počela na Šminkerici gdje sam autorica od 10. mjeseca 2012. Pisanje na Šminkerici je za mene jedno divno iskustvo koje mi je pomoglo da se izvučem iz tužnog perioda kada nisam imala volje za ništa. Blog sam počela pisati iz jednostavnog razloga - ima nas dosta na Šminkerici i nisam željela zatrpavati stranicu samo sa svojim člancima, što se nažalost u jednom trenutku upravo i dogodilo.


2. Koji su bili prvi blogovi koje si redovito pratila?
Redovito sam pratila Šminkericu i divila se djevojkama koje svoja iskustva dijele sa čitateljicama. Onda sam primijetila inspirativne lookove Blanke sa bloga Anatomy of Beauty, a od stranih blogova većinom sam pratila youtuberice: sestre Pixiwoo, Dulce Candy, nenadmašnog Gossa, Camilu Coelho, Promise Phan, Michelle Phan, a danas pratim divnu Gigi Gorgeous (prije Gregory Gorgeous) koja dokazuje da svi mi možemo ispuniti svoje snove, samo ako od njih ne odustajemo.

3. Koji je bio prvi proizvod koji si kupila čitajući pozitivne recenzije blogerica? Je li proizvod opravdao tvoja očekivanja?
Prvi proizvod koji sam kupila čitajući pozitivne recenzije blogerica je Artdeco baza za oči i definitivno nisam požalila. Trošim već ne znam koju kutijicu i prezadovoljna sam. Upravo sa ovom bazom počelo je moje zanimanje za kozmetiku i makeup.

4. Navedi pet stvari koje su ti najdraže kod vođenja beauty bloga.
- komunikacija sa čitateljicama i kolegicama blogericama
- osjećaj ispunjenosti jer radim ono što najviše volim - pišem + pišem o kozmetici (savršen spoj)
- nema boljeg osjećaja nego kada pomogneš čitateljici ili prijateljici oko nekog kozmetičkog problema
- nova prijateljstva sa djevojkama koje dijele istu strast prema kozmetici i neće vas osuđivati kada kupite 101. ruž
- isprobavanje novih proizvoda (tko god kaže da mu nije drago zbog ovoga, laže ;) )

5. Što si naučila od kada pišeš blog?
Naučila sam biti organiziranija. Inače sam sve radila u zadnji tren, ali od kada pišem blog imam raspored kojeg se nastojim držati. Naravno nekad stvari ne idu baš po planu pa mi bude krivo i imam grižnju savjesti, ali svakako se trudim to što prije ispraviti. Osim toga naučila sam da zaista vrijedi ona 100 ljudi, 100 ćudi i nikad se nećete moći svidjeti svima, ma koliko se trudili.


6. Što se kod tebe promijenilo od kada pišeš blog?
Profesionalnost - bolje izražavanje u poslovnoj komunikaciji, strpljenje i bolja organizacija. Smatram da će mi to puno pomoći u budućnosti, ne samo u daljnjem bloganju, nego i u poslovnom svijetu. Redovito provjeravam mail i inbox te se trudim odgovarati u što kraćem vremenu.

7. Imaš li neki savjet za sve one koji namjeravaju pisati beauty blog?
Nema pravog savjeta. Ako volite kozmetiku i želite pisati blog, onda radite to sa ljubavlju. Sve što radite bez volje, zbog kojeg god krivog razloga osuđeno je na propast. Utkajte malo ljubavi u ono što radite i sigurno ćete uspjeti. Budite ono što jeste i ne sramite se toga. 

Kako je većina blogerica već odradila ovaj tag, neću označiti nikoga već ću pozvati sve one koje još nisu bile označene da ga odrade ;)

2 komentara:

  1. nema na cemu :) 4. nam je skoro isto, a volim i iste youtube-ere kao ti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem da većina nas ima puno sličnosti :) baš mi je drago zbog 4-tog i youtube-ra ;)

      Izbriši

 
 
Blogger Templates