subota, 14. ožujka 2015.

TOP 5 najdražih drogerijskih brendova

Nema dana da se u medijima ne spomene nezaposlenost, loša gospodarska situacija, kriza... U takvim situacijama pomalo je licemjerno bacati pijesak u oči i govoriti "kupujem samo high end kozmetiku". Osobno preferiram drogerijsku kozmetiku za dekorativu, ali se isto tako volim počastiti ponekim high end preparativnim proizvodom. Razlog navedenom je što ću preparativu sigurno potrošiti do kraja, a dekorativu ću skupljati poput hrčka i neću se zaustaviti na jednom ružu ili paleti sjenila. 

Primijetila sam kako se sve više djevojaka okreće drogerijskoj kozmetici, ne samo zbog niže cijene već i zbog kreativnih proizvoda, zanimljivih noviteta i prije svega dostupnosti. Iz tog razloga odlučila sam napraviti listu mojih drogerijskih favorita.


Essence


Essence je brend s kojim sam uvijek zadovoljna. Obožavam njihova sjenila za oči, paletice sjenila, ruževe, posebno maskare, rumenila i u zadnje vrijeme su sve bolji. Sviđa mi se što napreduju, prate želje svojih kupaca i imaju divne limitirane kolekcije. Trenutni favorit mi je I love nude kolekcija, a uskoro vam pripremam i usporedbu dvije "princeze" :) znate sigurno o kojim se princezama radi.

Catrice


Obožavam Catrice rumenila, ruževe i pudere. Sviđa mi se što su pristupačni cijenom, a kvalitetom ne zaostaju za puno razvikanijim i skupljim brendovima. Njihovi puderi stoje uz bok Max Factorovim i Maybellineovim, a puno su povoljniji. Također, ambalaža im je kvalitetna i elegantna što će uvijek privući kupce.

Max Factor


Priznajem da sam veliki Max Factor fan još od samih početaka šminkanja. Volim njihove pudere, ruževe i maskare. Prva maskara koju sam kupila bila je upravo Max Factorova. Cjenovno su skuplji od tipičnih drogerijskih brendova, ali je to opravdano kvalitetom - vjerujte mi da se osjeti razlika između Essence i Max Factor ruža te iako kupujem i jedne i druge mogu reći da su Max Factorovi puno pigmentiraniji, kremastiji, lakše se nanose i imaju bolju trajnost. Često čujem kako su djevojkama Max Factorovi puderi preteški i komedogeni. Meni niti jedan njihov puder nije komedogen, ali zbog jačeg prekrivanja morate biti svjesne da će uz ovakve pudere biti potrebno dobro nahraniti i hidratizirati kožu prije, a posebno nakon skidanja...i da obavezno dobro čišćenje lica, ako prespavate s puderom onda nije problem u puderu :)

Maybelline


Prvi Maybelline proizvod koji sam kupila bio je ruž. Dogodila se ljubav na prvi pogled i znala sam da će to biti početak jedne divne priče. Uvijek zastanem kod Maybelline-ove police u dm-u jer je šarena, vesela, proljetna... Svi proizvodi su im pomno osmišljeni i upakirani u predivnu ambalažu kojoj je teško odoljeti. Još uvijek nisam nabavila njihovu novu The Nudes paletu, ali ona je pri vrhu wishliste i nadam se da će se uskoro naći u mojoj kolekciji.

Afrodita



Oduvijek sam ljubitelj Afrodita kozmetike, a nakon linije Clean Phase totalno su me oduševili. Sviđa mi se što su u posljednje vrijeme izbacili dosta novih proizvoda namijenjenih za specifične zahtjeve kože tako da stvarno svatko može pronaći ono što će odgovarati vlastitom tipu i zahtjevima kože. Moji favoriti su Aloe Vera hidratantne kreme, HYDRA Thermal linija, Young&Pure linija za kritične situacije kada mi lice poludi, Anti-celulitne kreme i gotovo svi gelovi za tuširanje.

Koji su vaši drogerijski favoriti? Kupujete li više drogerijsku ili high end kozmetiku?

Broj komentara: 18:

  1. Volim Bourjois, Maybelline, Essence, Catrice, P2 (koji nam nažalost nije dostupan, a odličan je), Wet'n'wild, Beauty UK,... Mislim da u posljednje vrijeme imamo stvarno dobar izbor povoljne, a dobre kozmetike :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina i baš mi je drago da imamo sve više dobrih, a povoljnih brendova. Nadam se da će se ovaj trend nastavljati i u budućnosti pa će nam stići još novih brendova :)

      Izbriši
  2. I ja volim sve ove brendove :D Moja prva Max Factor maskara je bila Masterpiece pa za njom Materpiece Max, odlične su i stvarno ne znam zašto se nisam počastila njima opet hm hm :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ;) hm, hm mislim da je pravo vrijeme da se počastiš sa jednom :D

      Izbriši
  3. Ja volim većinu drogerisjkih brendova, svi imaju neke fail proizvode a neke odlične HG proizvode :) Definitivno mi je Essence najdraži, odlične cijene i odlična kvaliteta :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je Essence nekako najdraži, ne samo zbog odličnih cijena i kvalitete nego mi se čini da baš prate naše želje, pohvale i kritike te se vidi napredak sa svakom novom kolekcijom :)

      Izbriši
  4. Potpuno se slažem s uvodnim tekstom, uvijek ću prije dati više novaca za kvalitetnu kremu koju ću potrišit do kraja nego npr. za 55 nijansu ruža.
    Na svu sreću Essence po tom pitanju znatno napredovao ovožavam njihove maskare i rumenila, kod Catrice volim Illusion Nude tekući puder, paletice sjenila i kamuflažu, a što se ruževa tiče tu mi je favorit Golden Rose, za samo 25 kn vrhunski ruž. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da dijelimo mišljenje ;) za ruževe se slažem, također obožavam Golden Rose i Flormar, ali oni nažalost nisu dostupni svima (i nadam se da će se to promijeniti) pa ih zato nisam uvrstila na listu ;)

      Izbriši
  5. Ja volim i koristim sve ove brendove...samo mi Max Factor u zadnje vrijeme nije baš drag....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imali su nekoliko failova u zadnje vrijeme, ali meni su ipak još uvijek dragi jer sam sa šminkanjem započela upravo uz Max Factor ;)

      Izbriši
  6. slažem se sa svime što si napisala,a i s dodatkom komentara koji je ostavila - makeupnaopačke. Inače najbrend mi je Max Factor, to je ljubav :) pan stik, puderi su glavno što koristim od njim, kad biram ruževe prvo ću pogledati Maybelline i Golden Rose, rumenila-Bourjois, sjenila, olovke- Essence..ma stvarno ima pregršt brendova sa jednakom kvalitetom koja ne odudara puno od HE makeup-a, a po cijeni su vrlo povoljniji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sad si me podsjetila...sram me reći da još uvijek nemam Max Factorov pan stick :) definitivno ga moram kupiti. Meni osobno su se čak neki jeftiniji proizvodi koji su bili dupe HE pokazali boljima od skupljih tako da nije sve u cijeni ;)

      Izbriši
  7. Volim Catrice, Essence, Boujoris, Wet'n'wild. Max factor samo pan stik, a afroditine proizvode obožavam! Ivana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Wet'n'wild sam nekako zaboravila, a imaju odlične ruževe i palete sjenila :)

      Izbriši
  8. Meni je uz sve ove brendove dobar još i Eveline - tuševi, korektori, lakovi za nokte i maske za kosu su im super :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moram isprobati :) baš me zanima, dosad sam probala samo tuš i odličan je!

      Izbriši
  9. dijelimo ljubav prema Essence, Catrice i Afroditi :D <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D drago mi je da dijelimo ljubav prema ovim odličnim brendovima ;) <3

      Izbriši

 
 
Blogger Templates