petak, 6. ožujka 2015.

Omiljeni online shopovi

Često dobivam pitanja kako se usudim naručivati online, zar se ne bojim carine i slično. Stvar je vrlo jednostavna - potrebno se dobro informirati prije narudžbe, pročitati nekoliko recenzija i pripaziti da ne naručujete "tražene" kopije. Kako bih vam malo olakšala odluku o početku online kupovina, koje ponekad budu prave male pustolovine, donosim vam listu mojih omiljenih online shopova.




Tmart je zanimljiv web shop, sličan ebayu, ali ima manju ponudu. Ono što mi se sviđa kod ovog webshopa, a nisam vidjela da postoji na drugima, je da vam se kod nekih proizvoda nudi opcija izbora odakle ga želite (Hong Kong, US ili UK). Istina za pošiljke iz UK platit ćete nešto više, ali ako vam nešto hitno treba vjerujem da ste onda i spremni platiti više. Druga pogodnost je skupljanje bodova. Za svaku kupnju dobivate bodove, a kada proizvod dobijete možete skupiti još bodova pisanjem recenzije, slikanjem ili snimanjem videa. Kasnije bodove mijenjate za popust prilikom plaćanja.

Što naručujem? Razne gadgete, kozmetiku - palete sjenila i rumenila, umjetne trepavice, nakit.



O iHerbu sam već pisala na Šminkerici, ali su se neke stvari u međuvremenu malo promijenile. Ništa strašno, ali vrijedi napomenuti -  najjeftinija poštarina je sada 4.45 dolara (bila je 4 dolara) i više nema freebies-a. Naravno uvijek možete izabrati Trials (pakiranja za probu) ako niste sigurni hoće li vam nešto odgovarati.

iHerb je odlična stranica gdje ćete pronaći hrpu odličnih brendova koji ili nisu dostupni kod nas ili su gotovo duplo skuplji. Npr. hvaljeni Thayersovi tonici dostupni su na iHerbu po cijeni od 8,60$. Vjerojatno ste čuli za Solgar, pa ću njega uzeti za usporedbu: 
- Solgar vitamin C 500 mg, 100 tableta kod nas košta 99,50 kn (najpovoljnija ponuda), a na iHerbu Solgar vitamin C 500 mg, ali 250 tableta košta 20,60$ (oko 138 kn).

Što naručujem? Kozmetiku, dodatke prehrani, začine i Nestle kakao. 



Mislim da nam je svima dobro poznat ovaj webshop. Kad god nešto želim, a ne znam gdje bih to mogla nabaviti, potražim na ebayu i gotovo uvijek potraga bude uspješna. Ipak, primijetila sam da neki selleri od kojih sam kupovala i po nekoliko puta više ne šalju u Hrvatsku. Na moj upit zašto je to tako dobila sam odgovor da jako puno pošiljki koje se šalju u Hrvatsku - ne stigne, a bome se ni njima ne vrati, a kako su oni dužni vratiti novac na kraju budu u minusu pa im se to ne isplati. Iskreno, nekoliko puta mi se dogodilo da mi paket nije stigao i dobila sam povrat, čak sam jednom umjesto dukserice dobila plastični cirkon, no i to se riješilo...problem je što postoje pokvareni ljudi koji traže povrat i kada dobiju paket, problem je i naša pošta gdje radi tko kako hoće, ali jedno je sigurno - ako ovako nastavimo sve će manje sellera slati u Hrvatsku.

Što naručujem? Sve :) što god mi padne na pamet.



Tek sam nedavno otkrila ovu stranicu i oduševila se. Čekam da mi stigne prva narudžba pa ću onda moći podijeliti više informacija. Na prvi pogled sviđa mi se što kod većine stvari mogu vidjeti kako to izgleda uživo tako se smanjuje mogućnost razočaranja. Također, ponuda je prekrasna. Oduševila sam se proljetnim haljinicama i suknjicama te ću vjerojatno vrlo brzo napraviti novu narudžbu.

Što naručujem? Odjeću - majice, suknje, haljine, ali sviđaju mi se i naočale



Volim Asos iz nekoliko razloga: ono što vidite je ono što dobijete, odjeća je odlične kvalitete, cijene su ok s obzirom na kvalitetu i dostava je brza. Sve što mi žene tražimo ovdje je ispunjeno, a kako imaju i mušku odjeću možemo kupiti nešto i za naše jače polovice. Mali hint: ne zaboravite sortirati od najniže cijene prema najvišoj kako se ne biste šokirali ;) da Asos nudi i nešto luksuzniju odjeću za koju je potrebno imalo dublje posegnuti u džep.

Još uvijek nisam naručila ništa iz kategorije Beauty, ali neke me stvarčice jako mame. Jeste li znale da Asos nudi i kozmetiku (Maybelline, Stila, Benefit, Barry M, Korres, Nars, Models Own, Revlon...)? 

Što naručujem? Haljine, obuću, suknje, majice, 



Raj za sve ljubiteljice kozmetike i parfema* je svakako Feelunique. Sigurni ste da ćete dobiti originalan proizvod koji vrlo vjerojatno kod nas nije dostupan, što je odlično ukoliko neki brend želite isprobati, a kod nas ga nema. Poštarina je besplatna za narudžbe iznad 10 funti

Što naručujem? Preparativu.


Izvor slike: www.microsoft.com
Ovu stranicu možete slobodno preporučiti svojim jačim polovicama. Radi se o sportskoj obući i odjeći, ali zna se naći i odličnih suknjica i haljina (naravno u sportskom stilu) pa i balerinki po 3 funte. Jedini problem je poštarina od 70-tak kuna pa se ne isplati naručivati jednu stvar.

Što naručujem? Tenisice, balerinke, suknje.

Koji su vaši omiljeni online shopovi? Naručujete li često online?

*nažalost parfeme više ne šalju u Hrvatsku

Broj komentara: 8:

  1. od stranica koje si spomenula kupujem samo s Ebaya i Feeluniquea :)
    velika želja mi je naručiti ponešto s iherba, jer me mame mnogi proizvodi, koje ne koštaju puno :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. iHerb je super, samo kad jednom naručiš više nema kraja :D ali su jako brzi, gotovo uvijek (osim kad su blagdani) mi paket stigne za 7-10 dana ;) <3

      Izbriši
  2. Sve manje naručujem online, uglavnom jer kod nas u zadnje vrijeme ima dosta novih povoljnih brandova, pa onda većina ima visoku poštarinu, a u neke tipa Jagodica sam se razočarala. Ipak s ebaya stalno naručujem, Asos,Feelunique i Elf UK povremeno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam za problem sa Jagodicom i također su me razočarali. Za ovo sa poštarinom se slažem, neki pretjeruju, ali opet ako uzimaš više stvari ili se s nekim složiš još uvijek se isplati ;)

      Izbriši
  3. Ispravka za Sports Direct :) Imaju oni i ''svečanijih'' haljina tipa onih za izlaske i tunike za izlaske tako da nije sve sportsko :D Ja sam si naručivala par takvih stvari :D Znam za sve ove shopove i sa svih sam naručivala i jako su mi dragi :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina :) samo ja sve što mogu iskombinirati uz starke zovem sportsko, moja greška :D
      Baš mi je drago da dijelimo omiljene shopove :)

      Izbriši
  4. Hvala na ovom postu! Sve stranice za naručivanje su mi poznate, ali ove za odjeću nisu

    OdgovoriIzbriši

 
 
Blogger Templates