petak, 20. ožujka 2015.

Maturalne haljine

Drage moje, s dolaskom proljeća započinje sezona maturalnih večeri. Svaka djevojka zaslužuje se osjećati posebno na tako važan dan u svom životu. Zašto je to tako važan dan? Završetkom srednje škole ulazite u život koji neće uvijek biti lijep i ružičast. Neke djevojke nastavit će školovanje na fakultetima, a druge će se baciti u potragu za poslom. I jedne i druge shvatit će da je život ponekad okrutan i nepravedan te da je sve puno lakše dok ste pod roditeljskim krovom. Naravno, čeka vas i hrpa novih poznanstava, lijepih iskustava i novog učenja. Sve to razlog je da se osjećate posebno i sretno na vašoj maturalnoj večeri, a prvi korak ka tome je izbor idealne haljine.

Kako bih vam olakšala izbor idealne maturalne haljine, pregledala sam ponudu i napravila listu haljina za koje smatram da su dobar izbor (cijenom i kvalitetom) ;)


Krenimo redom. Butik Antonija nalazi se u Zagrebu, a nudi i opciju naručivanja online preko FB stranice ovdje. Naručivala sam već od njih i jako sam zadovoljna uslugom i naručenim. Imaju zanimljivu ponudu i vjerujem da ćete lako pronaći nešto za sebe. 

Prva haljina je duga svečana haljina koja sigurno ne bi bila moj odabir jer mi ne bi pristajala, ali je zato odličan izbor za visoke i vitke djevojke. Predivne je proljetne boje i u njoj sigurno nećete proći nezapaženo. Cijena haljine je 649 kn.


Drugi izbor je suknja i top u Carrie Bradshaw stilu. Ovo je odličan izbor za vesele i odvažne djevojke koje žele biti drugačije i primijećene. Predivna mi je ova kombinacija te bih i sama odabrala nešto slično da danas imam maturalnu. Cijena topa je 269 kn, a cijenu suknje nažalost ne znam.


Sljedeći izbor možete pronaći u Butiku Mistique u Osijeku koji također nudi mogućnost online narudžbe preko FB stranice ovdje. Sviđa mi se njihova ponuda jer su moderni, uvijek nude nešto drugačije pa tako možete biti sigurne da neće svaka druga djevojka imati istu odjevnu kombinaciju kao i vi.

Prvi izbor je jednostavna crno bijela haljina sa zanimljivim crvenim dodatkom i mašnicom. Idealna za djevojke koje ne vole kič te žele haljinu koju će kupiti za maturalnu nositi i u drugim prilikama. Cijena haljine je 399 kn.


Druga haljina je jednostavna, ali predivnog uzorka - bijela haljina sa plavim cvjetovima. Ovakav kroj haljine pristajat će djevojkama jačih bokova (figure kruške ili pješčanog sata), a dobra stvar je što ćete ju moći nositi u gotovo svim prilikama. Cijena haljine je 499 kn. 


Treći izbor je ponovo suknja u kombinaciji sa košuljom. Kod ove kombinacije jako mi se sviđa što se crna boja razbila crvenom torbicom i cipelama te je crvena boja podigla i oživila cjelokupan outfit. Vjerujem da će se za kombinaciju suknje i košulje rado odlučiti djevojke koje nisu navikle nositi haljine. Cijena košulje je 149 kn, suknje 199 kn, torbice 149 kn, a cipela 279 kn.


Za djevojke koje žele biti glamurozne i osjećati se poput filmskih diva predlažem da pogledaju ponudu Butika GIOVANNI gdje se mogu pronaći predivne svečane haljine. Butik se nalazi u Zagrebu, a ponudu možete pogledati ovdje.

Kraljevsko plava boja uvijek je dobar izbor za svečanu haljinu, a ova je dodatno ukrašena u gornjem dijelu što podiže cjelokupan dojam. Odlična za djevojke jačih bokova. Cijena haljine je 750 kn (popust na gotovinu 10%)


Primijetila sam da su sve haljine koje sam vam predstavila više ili manje jednostavne. Zato sam odlučila ubaciti jednu pravu glamuroznu sa mnoštvom zanimljivih detalja - nabora, cirkona i uz neizostavan til. Cijena haljine je 750 kn (popust na gotovinu 10%)


Haljine koje ću vam predstaviti u nastavku su sa stranih webshop-ova što je uvijek povoljnija opcija od kupovanja kod nas, a više informacija možete saznati klikom na link pored svake haljine.

Duga haljina na jedno rame još je jedan izbor za visoke djevojke, a ovakav kroj pristaje gotovo svim građama tijela. Kraljevsko plava boja ponovo je tu za dašak elegancije i glamura. Više o haljini saznajte ovdje.


Za ljubiteljice crne boje predlažem jednostavnu, usku, elegantnu haljinu sa čipkastim dijelom oko vrata. I moja maturalna haljina je bila crne boje, jedino si ja zbog širokih bokova nisam mogla priuštiti usku haljinu već sam odabrala haljinu A kroja. Više o haljini saznajte ovdje.


Ovu haljinu sam vam već pokazala na svojoj FB stranici, a sada je evo i na listi za maturalne haljine. Očito je da mi se jako svidjela :) Šarena, a opet nježna odgovarat će djevojkama koje vole proljeće i proljetni stil, a moći će ju nositi i u ljetnim izlascima. Više o haljini saznajte ovdje.


Kakva je bila vaša maturalna haljina, a kakvu biste danas izabrale? Koja je od ovdje predstavljenih vaš favorit?

*Slike su preuzete sa Facebook profila navedenih butika

4 komentara:

  1. U nas su maturalne vec odavno zavrsile? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod nas su za 2 tjedna ;) inace, odlican ti je izbor haljina i to ne samo za maturalne nego i za nas starije u svecanim prigodama.

      Izbriši
    2. Kod nas budu tek u 4. i 5. mjesecu :)
      Hvala Katarina, trudila sam se da to budu haljine koje se mogu nositi i kasnije, a ne samo za maturalnu večer ;)

      Izbriši
  2. Imam prvu haljinu i od svih prikazanih mi je ta najljepša! Uska je i super stoji, najbolje mi je što ima otvorena leđa i što puže po podu malo :)

    OdgovoriIzbriši

 
 
Blogger Templates