ponedjeljak, 9. ožujka 2015.

Frutti Di Bosco umirujuća krema za lice

Potraga za idealnom kremom za lice zna biti dugotrajan, naporan i često uzaludan posao, pogotovo kada imate zahtjevnu kožu koja je kombinacija najgorih mogućih opcija: mješovita, a dehidrirana, proširene pore + seboreični dermatitis i sklonost prištićima, miteserima i aknama. Današnja recenzija posvećena je kremi koja je namijenjena upravo reaktivnoj koži sklonoj crvenilu, peckanju i svrbežu. Kakvi su moji dojmovi možete pročitati u nastavku...


Što kaže Olos?

"Raskošna tekstura namijenjena reaktivnoj koži s osjetljivim kapilarama. Ekstrakt borovnice, crnog ribizla, maline, jagode i divljeg kestena te alantoin i pantenol jačaju prirodni sustav obrane kože, štite kapilare, trenutno umirujući crvenilo, peckanje, svrbež i osjećaj zatezanja. Koža je umirena i hidratizirana, s dugotrajnim osjećajem ugode."


Olos Frutti Di Bosco umirujuća krema dolazi u super simpatičnoj ambalaži. Posudica kreme je zanimljivog izgleda jer poklopac izgleda kao kapica. Posebno mi se sviđa dodatni "poklopac" umjesto folije koji služi kao zaštita i sprječava neželjeno istjecanje kreme po poklopcu (nema gore situacije nego kada otvorim kremu, a više se kreme nalazi u poklopcu nego u posudici).


Tekstura kreme je bogata i kremasta. Brzo se upija i ne ostavlja masni trag na licu, čega sam se bojala s obzirom da je moja koža mješovita. Miris ove kreme je čaroban i jako sam se ugodno iznenadila kada sam ju prvi put otvorila - radi se o predivnom mirisu šumskog voća. Ipak, miris se ne zadržava dugo na koži pa vjerujem da neće biti problem djevojkama koje ne vole mirisne proizvode za lice.

Dovoljna je mala količina kreme za cijelo lice pa će vam tako 50 ml, uz nanošenje dva puta dnevno potrajati skoro 2 mjeseca. Efekt koji je ova krema postigla na mojoj koži u zimskim danima je odlična hidratacija, sjaj kože, ali ne onaj masni, ljepljivi nego zdrav i prirodan. Uz hidrataciju naravno ide i bolja elastičnost kože, a jedino po pitanju crvenila nisam primijetila pomake na bolje. Pripisat ću to zimskom, hladnom vjetru i seboreičnom dermatitisu koji zahtijeva poseban tretman.

Ono što mi se često događalo zimi je ljuskanje kože i neugodan osjećaj zatezanja i peckanja uz nezaobilazno crvenilo. Već sam rekla da mi krema nije pomogla po pitanju crvenila, ali sam primijetila manju pojavu ljuskica uz izostanak peckanja i zatezanja što mi je svakako pomoglo prebroditi hladne zimske dane. Što se tiče korištenja ljeti mislim da bi više odgovarala normalnoj/suhoj koži, dok bi nama mješovitima možda zbog bogate teksture ipak mastila čelo i bradu.



Sastav nije savršen, ali moram priznati da nisam primijetila nikakve nerede na licu za vrijeme korištenja kreme.


Jeste li isprobale Olos kozmetiku?

*PR proizvod

2 komentara:

  1. Obožavam ovu kremu, preporučila mi ju je kozmetičarka i jako sam zadovoljna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da dijelimo mišljenje ;) i meni se jako svidjela

      Izbriši

 
 
Blogger Templates