utorak, 10. veljače 2015.

Sapunerija Rustika

Nekoliko čitateljica izrazilo je želju za člancima o prirodnoj kozmetici. Danas vam donosim upravo takav članak u kojem ću vas upoznati sa jednim zanimljivim brendom koji krase odlični proizvodi i zadivljujući sastav. Riječ je o Sapuneriji Rustika...

Za početak informacije o brendu iz prve ruke. Naime, postavila sam nekoliko pitanja vlasnici ovog zanimljivog brenda, a ona je rado odgovorila na moja pitanja. Evo što sam saznala...

Kako ste se odlučili baš na prirodnu kozmetiku?
Kad su mi se blizanke rodile, proučavala sam sastojke kupki i šampona i uočila da svi imaju SLS, sastojak koji moj otac rabi u radioni za pranje mazuta prije plastificiranja metala. Tražeći "sigurna" sredstva za pranje shvatila sam da su domaći sapuni najbolji izbor. Pošto imamo svoje maslinovo ulje, a sapuni od maslinovog ulja su jedni od najboljih, odlučila sam sama to raditi.

Kako ste došli na ideju za osnivanje brenda?
Moj suprug na obroncima Biokova, u starim Tučepima (zaseok Delići) ima divnu, stoljećima staru kuću među bezbrojim maslinama. Njegova se obitelj spominje na tim prostorima  u 17. stoljeću pri popisu stanovništva. Oboje smo planinari, a moj suprug je i gljivar, maslinar, veliki ljubitelj i poznavatelj prirode, a pogotovo Biokova. Velika želja nam je živjeti baš na tom mjestu i raditi na zemlji čitave godine. Prozvala sam njegovu kuću vila Rustika (prvo u šali jer je kuća stara i treba dosta renoviranja) po uzoru na lijepe građevine koje su stari Rimljani radili na tim područjima.
Inače tu živimo preko ljeta i za vrijeme berbe maslina.
rustika (lat.), arhit zid od kamenih kvadara koji su s vanjske strane neoklesani; ob. dolazi u donjem dijelu građevine
Naš brend sadrži našu filozofiju življenja i rada, našu ljubavi prema  prirodi i naš san da od toga živimo i preživimo upravo na tom mjestu.

Koje sastojke najčešće koristite u svojim proizvodima?
Maslinovo ulje i smilje, koje uzgajamo na našoj zemlji

Koje sve proizvode imate u ponudi?
  • sapune za razne vrste kože
  • meleme i macerate od smilja
  • biokovski melem
  • deodorans na bazi sode bikarbone
Sve informacije o brendu možete pronaći na web stranici: Sapunerija ili Facebook stranici: Sapunerija Rustika

Krenimo sada na proizvode koje sam ja isprobala. Sapunerija Rustika velikodušno mi je ustupila čak tri proizvoda na recenziranje i nakon više od mjesec dana isprobavanja mogu podijeliti svoje, i više nego pozitivne dojmove.


Sapun Perfect Day


"Aromaterapeuti kadulju koriste i za PMS, neredovite menstruacije, migrene i bolove u mišićima. Eterično ulje kadulje i naranče se zajedno koriste kod depresije, živčane napetosti, loše probave te kod problema vezanih za stres. Ova nježna kombinacija mirisa ima snažan učinak u borbi protiv stresa."

Na ovaj sapun je čak i poštar bacio oko. Naime, kada je donosio paketić koverta je toliko mirišala da ga je užasno zanimalo što to tako divno miriše. Otvorila sam paketić i ne znam tko je bio više oduševljen, a poštar je odmah kao svog favorita odabrao upravo Perfect Day sapun.

Obožavam koristiti ovaj sapun kada sam pod stresom, a tijekom ispitnih rokova pokazao se kao odličan saveznik. Ne samo prilikom tuširanja već i kod učenja :) da, za vrijeme učenja stavila bih ga na stol kako bi me njegov miris opustio i riješio stresa.

Ali, ovaj sapun nije samo za anti-stres terapiju, pored toga odlično njeguje kožu zahvaljujući maslinovom, palminom i kokosovom ulju. Pjena koju stvara nije poput pjene sredstava za čišćenje jer ne sadrži SLS koji stvara hrpu beskorisne, štoviše - štetne pjene. Ova pjena je lagana, kremasta i koža iz nje upija hranjive sastojke.



Sastav: Maslinovo ulje, palmino ulje, kokosovo ulje, destilirana voda, NaOH, eterično ulje naranče i kadulje, pigment ultramarine i paprika
Cijena: 25 kn
Ocjena: 5

Sapun Honey


"Svojim antiseptičkim, antibakterijskim i protuupalnim djelovanjem med oplemenjuje ovaj sapun. Također, kao jedan od najboljih humektanata med privlači vlagu na vašu kožu. Pruža izniman osjećaj vlažnosti. Zbog umirujućeg djelovanja izrazito je dobar za sve tipove osjetljive i suhe kože. Sapun sadrži eterično ulje limunske trave. Pogodan za njegu lica i tijela."

Sapun Honey trenutno koristim na 101 način :) šalim se, ali zaista se radi o proizvodu uz koji više nećete trebati niti šampon niti gel za tuširanje jer ih je u potpunosti zamijenio. Kada sam vidjela odlične reakcije kože na ovaj sapun odlučila sam napraviti i eksperiment sa kosom i vjerovali ili ne funkcionira! Još uvijek nisam odlučila, ali naveliko razmišljam u potpunosti izbaciti šampone (jer rijetko koji danas ne sadrži SLS) i gelove za tuširanje te ih zamijeniti prirodnim sapunima.

Miris ovog sapuna je nježan, osvježavajući upravo zbog eteričnog ulja limunske trave, a meni kao ljubiteljici citrusnih mirisa to savršeno odgovara. Stvara laganu, ali kremastu pjenu koja ne samo da čisti već i hrani kožu svojim divnim sastavom.

Uvijek sam oprezna sa proizvodima za čišćenje lica, ali u ovaj sapun sam vjerovala od početka. Malo je reći da sam oduševljena njegovim djelovanjem. Koža je čista, nahranjena i hidratizirana, bez osjećaja zatezanja.




Sastav: Maslinovo ulje, palmino i kokosovo ulje, destilirana voda, NaOH, eterično ulje limunske trave, med, ekstrakt paprike
Cijena: 25 kn
Ocjena: 5

Melem od smilja

"Koristi se za suhu, oštećenu i ispucanu kožu, nakon sunčanja i kod bržeg zarastanja hematoma, ranica, ožiljaka i oderotina.
Može se koristiti prilikom bržeg zarastanja herepesa. Također ga koriste za ublažavanje virusnih bolesti kože i za ublažavanje alergijskih reakcija kože te kod određenih vrsta podočnjaka. Maslinovo ulje može ostaviti blage mitesere osobama sa puno osjetljivom kožom."

Kažu da šećer dolazi na kraju, a sigurno ste čule i za izraz "melem na ranu". Ovaj melem dolazi u staklenoj posudici sa srebrnim poklopcem.


Otkako sam otkrila čudotvoran učinak smilja na kožu ne prestajem hvaliti sve proizvode koje sadrže ovu dragocjenu biljku, a tako je i sa ovim melemom. Zimski period za moju mješovitu + dehidriranu kožu znači ljuskanje, crvenilo i neugodan osjećaj zatezanja. Uz to se borim sa seboreičnim dermatitisom pa situacija često zna biti alarmantna. Najveći problem predstavlja mi područje oko nosa i usta gdje su ljuskice najizraženije, a kada otpadnu neugodno crvenilo zahtijeva prekrivanje tonom pudera što nikako nije zdravo i prihvatljivo za kožu. Melem od smilja, moj melem na suhe ljuskice i dehidriranu kožu, spašava čak i one najgore situacije kojima sam sama doprinjela vlastitim prstima.

Poput svakog drugog melema, tako je i ovaj - tvrde teksture, ali se topi u dodiru sa kožom. Potrebno mu je nešto duže da se upije u kožu, ali isplati se pričekati jer omekšava kožu već prilikom prvog nanošenja. Pomogao mi kod ekcema, zacjeljivanja ožiljaka, ispucalih usnica, crvenila, ljuskanja te čak i kod ranica nastalih zbog seboreičnog dermatitisa. Mališan kojeg se definitivno isplati uvijek imati uz sebe. Voljela bih samo kada bi posudica bila šira i plića jer je ovako nakon što se polovica potroši, teško baratati sa melemom, pogotovo uz duže nokte ;)


Sastav: Macerat smilja u maslinovom ulju i pčelinji vosak.
Cijena: 50 kn
Ocjena: 5+

Bliži nam se Valentinovo, a ako još uvijek niste odlučile što ćete kupiti vama dragoj osobi Sapunerija Rustika nudi preslatke paketiće (slike ispod su preuzete sa web stranice):



Cijena paketa je: 100 kn.
Možete izabrati proizvode koje u njega želite staviti. Ambalaža posebno napravljena za Valentinovo je gratis. Prijedlog proizvoda za paket sa gornje slike je:
  • macerat od smilja
  • podložak za sapun od bračkog kamena (natpis je Sounds, colors and fragrances echo each other)
  • specijalni sapun za Valentinovo: srculence (druga slika)
  • ambalaža sa ukrasnim sapunčićem također u obliku srca kojeg kasnije možete iskoristiti za pranje
Jeste li već isprobale nešto iz ponude Sapunerije Rustike? Kakvo vam se čine proizvodi?

*PR proizvodi

4 komentara:

  1. Nisam probala, ali mi se čine zanimljivima :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Sapune već koristim, moram probati melem

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Melem je odličan ;) ako si zadovoljna sapunima sigurno će ti se i melem svidjeti

      Izbriši

 
 
Blogger Templates