četvrtak, 2. listopada 2014.

Makeup trendovi za jesen/zimu 2014

Jesen nam je već pokucala na vrata, stoga je pravo vrijeme za makeup trendove koje ćemo voljeti u jesen/zimu 2014. Fashion Week za jesen 2014 predstavio je nekoliko zanimljivih makeup trendova. Vjerujem da će svaka djevojka pronaći nešto baš za sebe ;)

1. Naglašene obrve
Trend naglašenih obrva u ponovo je proslavila Cara Delevingne, a sada ga preporučuje i poznata dizajnerica Vera Wang. Obrve su definirane i naglašene tako da prate prirodni luk i lijepo uokviruju lice.



2. Nježno lila sjenilo
Kada poželite izgledati nježno, milo i čedno vjerojatno ćete posegnuti za lila nijansom. Ove jeseni i zime nosit će se u dnevnoj varijanti, ali će odlično poslužiti i za prvi date. Ako ipak želite nešto jači look, kombinirajte ju sa tamnijim smeđim nijansama.


3. Naglašen donji kapak / liner na donjem kapku
Upečatljiv, a jednostavan look postići ćete ako nanesete smeđi liner na donji kapak i lagano ga razmažete, a gornji ostavite u neutralnim nijansama. Ovakav look idealan je za dnevne prilike kada ste u žurbi i nemate puno vremena za šminkanje.


4. "Small Cat-Eye"
Mali Cat Eye je zapravo smanjeni "flick". Ako umjesto klasičnog izaberete ovaj manji izgledat ćete još više "mačkasto" i slatko. Idealan je za početnice koje još uvijek nisu usavršile veći repić odnosno "flick", ali i za prave profesionalke kada se zažele promjene.


5. Glitter za zelene oči
Vizažisti za ovu jesen preporučuju glitter na očima ukoliko imate zelenu boju očiju. Eksperimentiranje je in, a zlatni ili ljubičasti glitter dodatno će istaknuti prirodnu ljepotu zelenih očiju.


6. Crni smokey za smeđe oči
Za smeđe oči, vizažisti su ovaj put preporučili crni smokey kako bi smeđa boja još više došla do izražaja. Ovaj će look posebno doći do izražaja uz kratke, bujne frizure sa šiškama.


7. Metallic sjenila ili ruževi
Metallic boja ove jeseni/zime nosit će se na očima ili usnama. Pripremite se za povratak ludih ruževa u metallic bojama i sjenilima koja će vladati hladnim jesenskim noćima.


8. Naglašene trepavice
Trend koji će, vjerujem, sve oduševiti. Trepavice su ultra naglašene, donje i gornje, u kombinaciji sa umjetnima i daju predivan "doll look". Uz naglašene trepavice nosi se neutralan makeup kako bi one posebno došle do izražaja, kao kod prave lutke :)


9. Boje na očima
Kako ne bi ispalo da će jesen i zima biti u hladnim tonovima vizažisti su odlučili unijeti malo boje na kapke. Kod raznovrsnih boja na očima i tzv. "colorful looka", ostatak lica je neutralan ili u nježnim i blagim bojama.


10. Crvene usne i oči u boji dragog kamenja
Crvena boja je svakako kraljica jeseni. Ako već niste, obavezno nabavite barem jedan ruž u crvenoj ili bordo nijansi. Uz tako naglašene usne, sjenila na očima su u bojama dragog kamenja - safira i smaragda sa kombinacijom srebrne nijanse u unutrašnjim kutevima.


Pratite li makeup trendove? Koji od navedenih vam se najviše sviđa?

2 komentara:

  1. Slažem se sa svime navedenim, u zadnje vrijeme baš proučavam slične makeup-ove :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ove godine su svi makeup-ovi nosivi što mi se baš sviđa, nadam se da ćeš ti rekreirati neke od navedenih :D

      Izbriši

 
 
Blogger Templates