srijeda, 1. listopada 2014.

Dezinfekcija kozmetike

Higijena nam je svima važna, ali kada pričamo o kozmetici puno djevojaka zaboravi kako je važno redovito očistiti šminku koju koristimo. I to ne samo onu koju koristimo za potrebe šminkanja drugih već i onu koju koristimo samo na sebi.

Izvor slike: www.courtney9.typepad.com
Prvo kistovi.
Vjerujem da je kist za rumenilo dobro poznat svima, a isto tako i svakodnevno u funkciji. Često se susrećem sa djevojkama koje vode bitku sa sitnim prištićima po licu (upravo na onim mjestima gdje nanose rumenilo), a onda se iste čude kada im spomenem čišćenje i dezinfekciju kistova.
Za pranje kistova najbolje je koristiti antibakterijski sapun ili ako ih perete blagim šamponom dodajte nekoliko kapi limunovog soka koji će poslužiti kao dezinfekcijsko sredstvo.



Ne zaboravite dezinficirati pincetu!
Priznam, i sama zaboravim na pincetu. Tko bi se još sjetio da se na njoj mogu razmnožiti tisuće bakterija. Za dezinfekciju pincete dovoljno je umočiti vrh pincete u malo 70%-tnog alkohola pomiješanog sa vodom.



Dezinficirajte i četku za kosu.
Prije čišćenja četke za kosu uklonite sve vlasi kose iz nje. Pomiješajte malo octa i šampon za kosu te dobro operite četku, a uz pomoć četkice za zube odstranit ćete sve nečistoće i preostale vlasi kose. Na kraju preostaje još samo dobro osušiti četku.



DIY sredstvo za dezinfekciju šminke (rumenila, bronzera, highlightera, paleta, ruževa...)
Kompletnu makeup kolekciju možete dezinficirati na jednostavan način. Sve što će vam biti potrebno je: 70%-tni alkohol, voda, bočica sa raspršivačem, po želji možete dodati i nekoliko kapi limuna. Ukoliko se radi o ružu koji koristite i na drugim osobama prije dezinfekcije vrh lagano prebrišite maramicom i zatim našpricajte sredstvo za dezinfekciju. Svu ostalu šminku - rumenila, palete jednostavno pošpricajte i ostavite da se osuši, a rubove ambalaže možete prebrisati antibakterijskim maramicama.



Redovito čišćenje kozmetike podrazumijeva kompletnu dezinfekciju jednom mjesečno. Naravno, neke dijelove svog kozmetičkog kutka valjalo bi češće dezinficirati kao što je npr. pinceta ili kistovi koje svakodnevno koristite.

Smatrate li da je dezinfekcija kozmetike važna? Koliko često dezinficirate svoju kozmetiku?

2 komentara:

  1. ja kozmetiku isto čistim sa alkoholom u napisanom omjeru. kako dekorativu ne koristim često nego povremeno kist očistim nekad odmah a nekad i kasnije :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako nešto nije često u upotrebi onda ni nema potrebe za stalnim čišćenjem, bitno je samo da se s vremena na vrijeme očisti i osvježi :)

      Izbriši

 
 
Blogger Templates