petak, 12. rujna 2014.

Kozmetička torbica za početnice


Pitanje koje često muči djevojke koje tek započinju sa šminkanjem je "Što mi to sve treba da se našminkam?" Postoji hrpa proizvoda koje ćete s vremenom zavoljeti i bez kojih nećete moći zamisliti niti jedan dan, ali osnova za ulazak u čaroban svijet šminke krije se u samo nekoliko proizvoda koje ćete kombinirati i s vremenom nadopunjavati. Pa krenimo s listom... :)

1. MASKARA


Za mene je maskara osnova svakog makeup-a. Bez nje se osjećam golo i imam dojam da izgledam bolesno. Pri izboru maskare važno je da pripazite na potrebe vaših trepavica, odnosno što očekujete od maskare: volumen, uvijene ili produžene trepavice. Nije pravilo da su skuplje maskare i kvalitetnije, ali ako su vaše trepavice kratke i nevidljive, a oči osjetljive bolje je investirati u skuplju maskaru.

2. PUDER


Druga stvar koju ćete trebati u svojoj kozmetičkoj torbici je puder. Budite mudre pri izboru i neka vam ne bude žao izdvojiti više novca za kvalitetan puder, na kraju će vam koža biti zahvalna. Također, birajte puder koji ćete moći nadograditi nanošenjem dva ili tri sloja na kritičnim mjestima te će vam na taj način poslužiti i kao korektor.

3. RUŽ


Ruž je također osnova kao i maskara. Ne samo da je sastavni dio svake kozmetičke torbice već i vaše torbe koju nosite. Tu moram priznati svoj grijeh...uvijek u torbi imam nekoliko ruževa, tih nekoliko često bude i više od pet komada (shame on me, ali će članak "Što nosim u torbi" sigurno biti zanimljiv :D) Nekako su najčešće korištene ružičasta ili crvena nijansa, a takav ruž možete iskoristiti i kao kremasto rumenilo.

4. TUŠ


Tuš će vam se možda u početku činiti kao najveći neprijatelj, ali pokušajte se sprijateljiti s njim i postat će vam najjači saveznik. Kada nemate ideju kako se našminkati - tuš, maskara i ruž će odlično odraditi posao. Dok ne savladate tehniku nanošenja pomoći će vam selotejp uz pomoću kojeg ćete lakše napraviti flick (tj. rep).

5. PALETA SJENILA
Zadnji proizvod koji vam je potreban u osnovnoj kozmetičkoj torbici je paleta sjenila. Toplo preporučujem paletu neutralnih nijansi jer se uvijek pokaže kao multifunkcionalan proizvod. Zašto? Gotovo svaka neutralna paleta sadrži barem jednu mat smeđu nijansu koju ćete iskoristiti za definiranje i popunjavanje obrva te jednu svijetlu shimmerastu nijansu koja će poslužiti kao highlighter.

I to je to! :) U samo 5 proizvoda pokrili ste sve što vam je potrebno. Slijedi ono najbolje - šminkanje i popunjavanje vaše kolekcije. I ne zaboravite, kod svakog proizvoda postoji neka skrivena funkcionalnost, a na vama je da odlučite kako ćete ju iskoristiti.

Sadrži li vaša kozmetička torbica ove osnove? Što biste još dodali u osnove?

Nema komentara:

Objavi komentar

 
 
Blogger Templates